Pereiti į pagrindinį turinį

„Gubernija“ tikina nebesanti skolinga darbuotojams

2009-08-19 15:12
„Gubernija“ tikina nebesanti skolinga darbuotojams
„Gubernija“ tikina nebesanti skolinga darbuotojams / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Seniausia Lietuvoje veikianti pramonės įmonė - Šiaulių alaus darykla „Gubernija” po ilgokos pertraukos grįžta į normalų darbo ritmą. Birželį pasikeitus įmonės valdybai ir administracijai - valdybos pirmininku tapo buvęs ilgametis daryklos direktorius Romualdas Dunauskas, o generalinės direktorės poste Dianą Veleckienę pakeitė Vijoleta Dunauskienė, „Gubernijoje” prasidėjo teigiami pokyčiai - įmonė likvidavo įsiskolinimus darbuotojams, ėmė augti gamybos apimtys, atstatytas žaliavų tiekimas, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

„Šiame versle esame jau keliolika metų, pažįstame kiekvieną darbuotoją, todėl net ir sunkmečiu randame būdų, kaip pastatyti įmonę ant kojų. Žinoma, per užsitęsusius akcininkų nesutarimus prarasta labai daug - netekome pusės turėtos vidaus rinkos, praradome nemažai eksporto partnerių, vis tik nenuleidžiame rankų ir kryptingai dirbame neabejodami „Gubernijos” ateitimi”, - pabrėžė R.Dunauskas. Anot valdybos pirmininko, daryklai nelengva konkuruoti ir dėl vartotojų įpročių: „Gubernijos” produkcija nuo kitų didžiųjų Lietuvos gamintojų skiriasi savo natūralumu ir aukšta kokybe, tačiau vis tiek privalo konkuruoti mažomis kainomis”.

R.Dunauskas tiki, jog net ir tokiu nelengvu ekonominiu laikotarpiu „Gubernija” suras savo pirkėją: „Kelių didžiųjų daryklų dominavimas negali patenkinti rinkos poreikių - žmonės nori didesnės įvairovės, kokybiškesnio produkto, todėl tikrai rasime nišų savo gaminamai produkcijai. Ne vienerius metus savo rankomis kūrėme ir puoselėjome šią daryklą, todėl su skaudančia širdimi stebėjome „Gubernijos” žlugdymą. Tikime, jog blogiausia - jau praeityje, o šimtmečių tradiciją tęsianti darykla gyvuos ir ateityje”, - teigė valdybos pirmininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų