Pereiti į pagrindinį turinį

Į geležinkelio linijos triukšmo slopinimo sienelę įmontuota saulės elektrinė

2024-06-26 08:40 diena.lt inf.

„LTG Infra“ skelbia, įgyvendinusi pilotinį projektą – į šalia geležinkelio linijos Kyviškės–Vaičiūnai stovinčią triukšmo slopinimo sienelę įmontavo saulės elektrinę.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

Anot LTG grupės Technologijų direktoriaus Vytauto Bitino, pilotinė 22,2 KW saulės elektrinė, į tinklą jau atidavė pirmąją elektros energiją, o iš viso per metus ji turėtų pagaminti iki 14 MWh elektros energijos.

„Tikimės, kad šis, pirmasis, toks projektas Lietuvoje pasiteisins ir tokios saulės elektrinės ateityje ne tik leis patiems tvariai pasigaminti dalį reikalingos energijos, bet ir efektyviau išnaudoti garso slopinimo sienelių plotą. Šios elektrinės suprojektuotos taip, kad kokybiškai atliktų ir triukšmo slopinimo funkciją, tad du zuikiai vienu šūviu“, – sakė V. Bitinas.

Skaičiuojama, kad tokia nedidelė saulės elektrinė per savo gyvavimo ciklą leistų sutaupyti 420 tonų CO2 ir išsaugoti daugiau nei 9,5 tūkst. medžių.

Į triukšmą slopinančią sienelę buvo sumontuota 60 dvipusių 370W „SoliTek“ modulių, kurie ne tik surenka saulės spindulius iš priekinės ir galinės pusės, bet pasižymi dideliu tvirtumu, atsparumu ekstremalioms apkrovoms, krušai ir vėjui bei savarankišku išsivalymo efektu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų