Pereiti į pagrindinį turinį

Į Karaliaučių įleidžiama maždaug 7 kartus mažiau automobilių

2014-11-25 09:56
BNS inf.
Asociatyv. nuotr.
Asociatyv. nuotr. / M. Vidzbelio/BNS nuotr.

Lietuviški automobiliai ir toliau negali patekti į Karaliaučiaus sritį. Valstybinė sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė, kad į ją per parą išvyksta maždaug 7 kartus mažiau lengvųjų automobilių nei anksčiau.

Pasak tarnybos, per parą - nuo pirmadienio 8 valandos ryto iki antradienio 8 valandos ryto - į Karaliaučių per Kybartų, Ramoniškių, Panemunės ir Nidos punktus išvyko 111 lengvųjų automobilių su lietuviškais numeriais, tačiau dalis jų, sužinoję, kiek reikės laukti, grįžo atgal.

„Tokių automobilių yra maždaug iki 20. Jie pravažiavo mūsų punktus, bet sužinoję, kiek reikės laukti, apsisuko ir grįžo į Lietuvą“, - BNS sakė VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis.

Pasak tarnybos, kai Rusija netaikė nuodugnios patikros, į Karaliaučių per parą įvažiuodavo vidutiniškai 700 automobilių.

Tuo metu iš Karaliaučiaus srities į Lietuvą per pastarąją parą grįžo 62 automobiliai su lietuviškais numeriais. Anksčiau jų būdavo maždaug 650.

Vilkikų su lietuviškais numeriais per pastarąją parą į Karaliaučiaus sritį išvyko 13, o atvyko 10, o su rusiškais numeriais - atitinkamai 228 ir 268.

Anot pranešimo, kai kurie Karaliaučiaus srityje dirbantys žmonės pasienyje palieka automobilius ir pėsčiomis kerta sieną.

Rusija praėjusios savaitės pabaigoje pradėjo riboti automobilių ir vilkikų iš Lietuvos įvažiavimą.

Tai ne pirmas kartas, kai Lietuvos vežėjams Rusija pradėjo taikyti sugriežtintą patikrą. Pernai rugsėjį, Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungai, Rusija pradėjo taikyti sugriežtintą krovinių patikrą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų