Pereiti į pagrindinį turinį

V. Golubevas nekomentavo „Lietuvos dujų“ valdybos sprendimų

2014-04-30 12:50
M. Vidzbelio / BFL nuotr.

Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ valdybos vicepirmininkas Valerijus Golubevas, kuris dalyvavo „Lietuvos dujų“ valdybos posėdyje Vilniuje, trečiadienį nekomentavo jos sprendimų.

„Sprendimas yra toks, kad viskas bus gerai“, - žurnalistams po posėdžio sakė V.Golubevas. Jis nekomentavo nei valdybos sprendimų, nei „Gazprom“ pasiūlymų Lietuvai.

„Lietuvos dujų“ atstovė Jolita Butkienė BNS sakė ko kas nežinanti, ar bendrovė skelbs pranešimą apie esminį įvykį.

Tačiau, neoficialiomis BNS žiniomis, su „Gazprom“ pasiūlymais susijusių naujienų trečiadienį gali būti paskelbta.

Dividendų negavusio "Gazprom" atstovas padėties nedramatizuoja

Rusijos dujų koncerno "Gazprom", kuris šiemet iš Lietuvoje valdomų įmonių negaus nė lito dividendų ir kurio pozicija svarbiausiais klausimais šiemet nesutampa su Vyriausybės ir Vokietijos E.ON nuomone, atstovas nedramatizuoja padėties.

"Lietuvos dujų" ir "Amber Grid" akcininkams trečiadienį nutarus neišmokėti planuotų dividendų, "Gazprom" atstovybės Latvijoje vadovas Jevgenijus Rolduginas BNSsakė, jog tai vertina normaliai.

"Vertinu absoliučiai normaliai, tai akcininkų sprendimas. Kiekvienas gali spręsti pagal save, nieko baisaus tame nematau", - po akcininkų susirinkimo BNS sakė jis.

Paklaustas, kokias mato "Gazprom" perspektyvas "Lietuvos dujose", J.Rolduginas sakė tikįs, kad bus rastas sutarimas.

"Mūsų tokia nuomonė - mes taip balsavome. Kaip jie norėjo, taip jie balsavo, tai normali praktika. Manau, rasime konsensusą vėliau, dirbsime", - sakė J.Rolduginas.

Jis tvirtino nesantis įgaliotas komentuoti, ar "Gazprom" liks "Lietuvos dujų" akcininku.

"Nesu įgaliotas atsakyti į šį klausimą, gyvenimas parodys. Jei bus naudinga - liksime. Jei ne - ieškosime, kaip pasielgti", - sakė "Gazprom" atstovybės Latvijoje vadovas.

Iki šių metų lapkričio iš "Amber Grid" akcininkų turintis trauktis "Gazprom" iš dviejų Lietuvos dujų įmonių šiemet turėjo gauti 25,336 mln. litų dividendų.

Nuo 2004 metų, kai "Gazprom" už 100 mln. litų įsigijo 34 proc. "Lietuvos dujų" akcijų, įmonė kasmet mokėjo dividendus - per 10 metų Rusijos koncernas gavo 255 mln. litų dividendų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų