Jei lietuviška – tai būtinai sveikiau ir natūraliau? Pereiti į pagrindinį turinį

Jei lietuviška – tai būtinai sveikiau ir natūraliau?

Naujas tyrimas rodo, kad gyventojai, net nesusipažinę su maisto preke, lietuvišką produkciją vertina kaip sveikesnę ir natūralesnę už užsienietišką. Šios tendencijos būdingos ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Ekspertai sako, kad toks požiūris yra neracionalus.

Jei lietuviška – tai būtinai sveikiau ir natūraliau?
Jei lietuviška – tai būtinai sveikiau ir natūraliau? / V. Skaraičio / BFL nuotr.

Lietuvoje, Šveicarijoje ir Austrijoje atliktas tyrimas rodo, kad svetimos kilmės produktai žmonėms atrodo mažiau sveiki. Tačiau šalies gyventojai, sužinoję, kad, pavyzdžiui, lietuviškas produktas yra kenksmingesnis,  rinktųsi užsienietišką.

Viena iš tyrimo autorių, daktarė Justina Gineikienė sako, kad toks požiūris išryškėja tik lyginant produktus. Jeigu nėra lietuviškos alternatyvos, tuomet renkamasi pagal kainą. Taip pat pastebima, kad, atsižvelgdami į tokį gyventojų elgesį, gamintojai pabrėžia produkto lietuviškumą, o užsieniečiai net gali perkelti savo produkto gamybą į Lietuvą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra