Quantcast

Kokia kavos puodelio savikaina kavinėje?

Kavos ir arbatos pardavimus prekybininkai vadina pelningiausiais, kiek mažiau pelno neša alkoholinių gėrimų prekyba, o mažiausiai pelninga veikla – maisto ruošimas ir gamyba, rašo portalas delfi.lt.

„Rinkoje geros espresso kavos kilogramas kainuoja 70 litų su PVM, puodeliui reikia vidutiniškai 7 gramų, taigi išlaidos tik pupelėms sudaro apie 50 centų“, - skaičiuoja bendrovės „Kavinukas“, kuriai priklauso specializuotų parduotuvių „Gurman's“ tinklas, prekybos vadovė Edita Pilauskienė.

Tačiau ji sako, jog rinkoje kilogramą espresso kavos galima įsigyti ir pigiau - nuo 40 litų su PVM, tad pigesnės kavos pupelių savikaina vienam puodeliui būtų apie 30 centų, panaši ir arbatos puodelio kaina.

„Arbatos kilogramas vidutiniškai irgi kainuoja apie 70 litų, tačiau puodeliui apytiksliai reikia ne 7 gramų, o sakykime, 5 gramų, nes porcijai vaisinės arbatos reikia 8 gramų arbatžolių, o žalios – 3 gramų, tad arbatžolių kaina būtų apie 35 ct be citrinos, cukraus ar medaus ir kitų sąnaudų“, - dėsto specialistė.

„Viči“ restoranų tinklo direktorius Gediminas Balnis sutinka vardija, kad pelningiausi pardavimai, jei kavinė dirba sėkmingai, yra kavos ir arbatos.

Prekybininkai skaičiuoja, kad kavos gamybos savikaina kavinėms ir restoranams mažėja, kai jų parduodama vis daugiau.

„Kavos antkainis Lietuvoje atrodo labai didelis, bet vien kavos aparatas gali kainuoti iki 20 tūkst. ir jį reikia keisti kas ketverius – penkerius metus",  - sako G. Balnis.

 

 




Šiame straipsnyje: kavakavinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

LATRAS

LATRAS portretas
TAI TAD GAL 100 GRAMU BALTOS IR GERIAU

viskas

viskas portretas
aisku.. daugiau mieste kavos nebegersiu... Paspringsiu dar tokia auksine...

kas

kas portretas
Niekas nevercia gerti kavineje, galima ir namie. O kas nori aplinkos, barmenes tai ir moka. Kvaila skaiciuoti svetima uzdarbi.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių