Pereiti į pagrindinį turinį

Konkurso laureatas spaudė ranką savo favoritui

2012-05-21 14:02
Konkurso laureatas spaudė ranką savo favoritui
Konkurso laureatas spaudė ranką savo favoritui / Gedimino Bartuškos nuotr.

Penktadienį Susisiekimo ministerijoje buvo apdovanoti 41-ojo tarptautinio jaunimo epistolinio rašymo nacionalinio etapo laureatai. Šiais metais moksleiviai savo laiškus skyrė iškiliausiems šalies sportininkams.

Šiais metais moksleiviai plunksną pagalando parašyti laišką tema „Parašyk tave žavinčiam sportininkui ar sporto pasaulio atstovui laišką apie tai, ką tau reiškia Olimpinės žaidynės“. Konkursas sudomino net 93 šalies mokyklas – jos atsiuntė beveik 100 moksleivių rašinių.

„Šiais metais konkurso tema – laiškas sportininkui – susijusi ne tik su moksleivių bei mokytojų nuostatomis. Ji taip pat susijusi su patriotizmu, lietuviškos dvasios ugdymu ir mokymusi iš kitų žmonių. Rašydami laiškus moksleiviai turėjo apmąstyti, ką sužinojo apie sportininkus žiūrėdami televiziją, dalyvaudami varžybose, pažinę jų nuostatas, charakterio savybes. Rašydami laiškus moksleiviai galėjo pamąstyti, kaip galėtų tapti panašūs į mėgstamus sportininkus ar ko geriausio iš jų pasisemti“, – svarstė susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.

Poetas, eseistas, fotografas ir vienas komisijos narių Ričardas Šileika atkreipė dėmesį, kad svarbiausias temos akcentas – pats rašantysis ir jo patirtis: „Reikia velniškai daug tiesiog pasisukti ant kulno ir pažiūrėti, kas yra šalia: kas yra tavyje, kas tavo medyje, kas tavo su tėčiu sukaltame inkile, kas tavo lysvėje. Čia vyksta patys didžiausi pasauliniai įvykiai – čia ir prasideda Olimpinės žaidynės.“

Nepabūgęs papasakoti apie save bei pasisemti patirties iš savo mėgstamo sportininko dvylikametis Varėnos rajono Matuizų vidurinės mokyklos mokinys Tautvydas Marcinkevičius tapo konkurso laureatu. Penktokas savo laišką skyrė vienam geriausių Lietuvos raitelių Benui Gutkauskui – šis pats atvyko į apdovanojimų ceremoniją ir laureatui padovanojo legendinę pasagą. Su ja sportininkas laimėjo Pasaulio taurės etapą.

„Mes su Tautvydu tikrai tikime, kad ši pasaga atneš pergalę ir mūsų sportininkui, ir mūsų rašytojui“, – sakė laureato mokytoja Vilma Pavalkienė.

T.Marcinkevičius kukliai prasitarė, kad jis sportininku B.Gutkausku žavisi jau seniai. Moksleivis pasakojo, kad ir pats svajoja ateityje tapti raiteliu, todėl domisi sportininko veikla ir į jį lygiuojasi. Laureatas neslėpė, kad rankos paspaudimas sportininkui sujaudino, ir tik nedrąsiai gūžtelėjo pečiais paklaustas, ar ateityje bandys palaikyti ryšius su šiuo raiteliu.

Dvylikamečio laiškas bus išverstas į prancūzų kalbą ir išsiųstas Pasaulinės pašto sąjungos Tarptautiniam biurui, kur jis bus vertinamas tarptautinės komisijos. Antrajam šio konkurso etapui rašinius pateikia mokiniai iš viso pasaulio. Konkursą organizuoja Pasaulinė pašto sąjunga ir UNESCO.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų