Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuva – lyderė Baltijos šalių įsigijimų ir susijungimų rinkoje

2013-10-03 07:25 diena.lt inf.
Lietuvos     bankroto    rizika    mažėja
Lietuvos bankroto rizika mažėja / T. Urbelionio/BFL nuotr.

Statistiškai Lietuvos ir Baltijos šalių įmonių įsigijimų ir susijungimų rinka verda, tačiau tikrovė nėra tokia svaigi - rinkos skaičius į debesis kilstelėjo vienas su Ūkio banku susijęs sandoris. Įdomesni dalykai vyksta vietinėje privataus kapitalo rinkoje, į kurią atplaukia tiek naujų pinigų, tiek užsienio žaidėjų ,rašo "Verslo žinios".

Verslo dienraščio "Financial Times" grupei priklausančio leidinio "Mergermarket" naujausiais Baltijos šalių įmonių įsigijimų ir susijungimų rinkos duomenimis, nuo metų pradžios Baltijos šalyse šiemet jau sudaryta 1 mlrd. eurų (3,45 mlrd. litų) vertės įmonių tokių sandorių, o pirmūnė šioje srityje buvo Lietuva, joje sudaryta 848 mln. eurų (2,93 mlrd. litų) vertės sandorių, arba daugiausia nuo 2008 metų.

Pripažįstama, kad rinkos statistiką išpūtė vienas 782 mln. eurų (2,7 mlrd. litų) vertės sandoris, kuriuo žlungančio Ūkio banko turtas ir įsipareigojimai buvo perleisti Šiaulių bankui.

"Šis sandoris lėmė, kad 80,7 proc. sandorių rinkos Baltijos šalyse, skaičiuojant pagal vertę, šiemet teko finansinių paslaugų įmonėms. Tiesa, pagal sandorių kiekį finansinių paslaugų sektoriui tenka tik 20,7 proc. Baltijos šalių rinkos", - sakė "Mergermarket" Londono biuro vadovė Pamela Barbaglia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų