Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviams svarbiau ne daržovių kaina, o šviežumas

2016-08-17 09:59

Naujausi tyrimai rodo, kad dviems trečdaliams pirkėjų renkantis daržoves, svarbiausia ne kaina, o šviežumas. Ekspertai sako, kad būtent dėl daržovių gyventojai prekybos centruose apsilanko dažniau nei vieną kartą per savaitę.

V. Skaraičio / Fotobanko nuotr.

Tyrimo, atlikto prekybos centro „IKI“ užsakymu, duomenimis, šviežias daržoves dažniausiai perka didmiesčių gyventojai ir žmonės, turintys vaikų. Tai, anot ekspertų, parodo, kad daržovių vartojimas auga dėl pasikeitusio gyvenimo būdo ir  rūpinantis vaikų sveikata.

Pagrindinis kriterijus, kuriuo vadovaujantis žmonės renkasi daržoves, yra išvaizda, nes ji esą parodo produkto šviežumą ir kokybę. Tuo metu kaina svarbiausia yra vyresnio amžiaus ir žemesnių pajamų žmonėms bei gyvenantiems ne sostinėje. Ekspertai sako, kad daržovės jiems dažniausiai nėra pagrindinė prekė, dėl kurios jie traukia į prekybos centrus.

Taip pat trečdalis gyventojų, rinkdamiesi daržoves, atsižvelgia į jų kilmę – priimtiniausia lietuviška produkcija. Statistikos departamento duomenimis, daržovės pagal suvartojimą yra viena sparčiausiai augančių produktų grupių. Šiuo metu vienas šalies gyventojas vidutiniškai  per metus suvartoja apie 100 kilogramų daržovių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų