Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos įmonės mokėjimams jau gali naudoti SEPA formato pranešimus

2015-08-05 11:16 diena.lt inf.
Shutterstock nuotr.

Didieji Lietuvos komerciniai bankai SEB, "Swedbank" ir DNB bei Lietuvos centrinei kredito unijai priklausančios kredito unijos šalies įmonėms, norinčioms kuo anksčiau pasirengti bendros mokėjimų eurais erdvės (SEPA) reikalavimams, pradėjo teikti mokėjimų siuntimo ir sąskaitos išrašo gavimo ISO 20022 XML formato pranešimais paslaugas.

Kaip numatyta SEPA reglamente, nuo 2016 metų pradžios Lietuvos įmonės, išskyrus labai mažas, importuodamos bei eksportuodamos duomenis tarp savo apskaitos programos ir internetinės bankininkystės sistemos turės naudoti šio formato pranešimus, teigiama Lietuvos banko pranešime.

"Idealiu atveju visos įmonės prie naujojo standarto turėtų pereiti tą pačią dieną, tačiau realiame gyvenime tai neįmanoma, nes kalbame apie tūkstančius įmonių. Kiekviena jų šiam pakeitimui pasirengs savo tempu. Vis dėlto kviečiame įmones, jeigu tik yra galimybių, testuotis ir pradėti naudoti ISO 20022 XML formatą kuo anksčiau, neatidedant visko metų pabaigai, kai atlikti pakeitimus taps sudėtingiau dėl trumpo laikotarpio ir didelio mokėjimo paslaugų teikėjų klientų aktyvumo", - pranešime sakė , Lietuvos banko valdybos narys, Lietuvos SEPA koordinavimo komiteto pirmininkas Marius Jurgilas.

Bankai, kurie savo klientams dar nepasiūlė galimybės pateikti mokėjimus ir gauti sąskaitos išrašą SEPA formato pranešimais, tai žada padaryti vėliau šiais metais, ir dauguma jų sudarys sąlygas testuoti šio formato pranešimų funkcionalumą iš anksto.

SEPA standartus atitinkanti mažmeninė mokėjimų sistema eurais Lietuvoje pradės veikti nuo 2016 metų sausio 1 dienos. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų