Pereiti į pagrindinį turinį

„Maisto bankas“ vėl kviečia aukoti nepasiturintiesiems

A.Ufarto/BFL nuotr.

Prasidėjo jubiliejinė, dešimtoji, „Maisto banko“ akcija. Aukoti nepasiturintiems galima penktadienį ir šeštadienį. „Maisto banko“ savanoriai produktų lauks didžiuosiuose prekybos centruose beveik 70-yje Lietuvos miestų.

„Aukoti yra svarbu dėl to, kad kas penkta Lietuvos šeima sunkiai suduria galą su galu, nepaisant to, kad, atrodo, ekonomika atsigauna. Daugeliui žmonių sunku apmokėti sąskaitas, o kada prasideda šildymo sezonas, jie yra priversti arba eiti į skolas už šildymą, komunalinius aptarnavimus, arba taupyti maisto sąskaita“, – teigia „Maisto banko“ vadovas Vaidotas Ilgius.

Pasak akcijos organizatorių, kasmet paramos kreipiasi įspūdingas skaičius žmonių – apie 440 tūkstančių. Didžiausios paramą gaunančios grupės – daugiavaikės šeimos, vieniši tėvai, bedarbiai, pagyvenę žmonės, neįgalieji.

Skaičiuojama, kad per dešimtmetį gyventojai „Maisto bankui“ paaukojo produktų už beveik 9 mln. litų. Per paskutinę pavasarį vykusią akciją surinkta ir išdalyta rekordiškai daug maisto, kurio vertė siekė daugiau nei 900 tūkst. litų.

Labiausiai laukiama ilgai negendančių produktų – kruopų, miltų, aliejaus, konservų ir cukraus.

„Maisto banko“ akcijoje savanoriauja apie 7 tūkst. žmonių, jų skaičius kasmet vis auga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų