Atšilus orams mėsos perdirbėjai tikisi, kad pajamos augs trečdaliu dėl sumažėjusių gyventojų išlaidų šildymui ir prasidedančio šašlykų sezono, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.
„Paprastai Velykos mums geras ženklas, nes tada baigiasi šildymo sezonas ir žmonių kišenėse lieka litų geresnio maisto kąsniui. Mums,gamintojams, tai papildomos pajamos. Pardavimai kyla iki 30 proc.,“ - teigė „Agrovet“ vadovas Augenijus Gudžiūnas
Pasak jo, labiausiai pajamos paprastai auga liepą, jei tik orai būna palankūs.
„Žiemą daugiau parduodame žalios mėsos, o išjos daug neuždirbsi. Šiltuoju metų laikotarpiu, kai važiuojama ilsėtis, jau reikia gaminių, nes žalios mėsos į gamtą nesiveši“, - mėsos perdirbėjos „Riamona“ direktorius Petras Riauba.
Naujausi komentarai