Pereiti į pagrindinį turinį

Ministerijos pakoregavo uostamiesčio planus

2015-12-17 13:30
Veikiausiai teks atsisakyti idėjos rekonstruoti anksčiau numatytas Baltijos prospekto sankryžas.
Veikiausiai teks atsisakyti idėjos rekonstruoti anksčiau numatytas Baltijos prospekto sankryžas. / Vytauto Petriko nuotr.

Visos ministerijos, apsvarsčiusios Klaipėdos suplanuotus projektus, kuriems artimiausiais metais bus prašoma ES paramos, kiek pakoregavo jų sąrašą. Kai kurių miesto planų programoje visiškai neliko.

Balandį buvo pritarta Integruotų investicijų teritorijos programai, kurioje buvo numatyti didieji miesto projektai. Juos žadama įgyvendinti iki 2020-ųjų bei pasinaudoti ES lėšomis.

Šią programą jau apsvarstė ir įvertino visos šalies ministerijos, tačiau miestui grąžino kiek pakoreguotą planą. Pataisytoje programoje kai kurių projektų visiškai atsisakoma.

Iki 2020-ųjų miestui siūloma nevykdyti Baltijos prospekto žiedinių sankirtų rekonstrukcijų.

"Mus veda į tokią situaciją, kad patys nieko nedaro ir mums sako nedaryti", – apibendrino Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Net su keliais projektais teks atsisveikinti ir Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuoliams. Nebežadama skirti lėšų jų numatytai Sveiko senėjimo bendruomenės centro statybai.

Toks pat likimas laukia ir planų statyti senjorų kaimą „Laiminga senatvė“.

Tačiau nebuvo atmestas planas įkurti vaikų dienos centrą – vaikų darželį. Pranciškonai į šį projektą patys žada investuoti 300 tūkst. eurų.

Programos pokyčiai palietė ir numatomą statyti naują baseiną. Kiek pakoregavus projekto pavadinimą, norima gauti daugiau lėšų.

Šis projektas bus skirtas neformaliajam švietimui ir sveikatinimui bei vadinsis daugiafunkciu sveikatingumo centru.

„Todėl atsirado galimybė gauti didesnį finansavimą. Jeigu tai būtų traktuojama kaip sporto objektas, finansavimas būtų 5 mln., o dabar yra galimybė gauti 11 mln. eurų“, – paaiškino E.Jurkevičienė.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijai šioje programoje numatomi 5 mln. eurų.

„Su 5 mln. tik vieną kampą nugriausi“, – vakar sakė posėdžiavusio miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Iš viso integruotų investicijų teritorijoje numatytiems projektams įgyvendinti reikės daugiau nei 75 mln. eurų. Iš jų beveik 57 mln. eurų planuojama gauti iš ES.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų