Pereiti į pagrindinį turinį

Miškų urėdijos nepatenkintos - „Girių bizonas“ pirko mažiau medienos

2009-09-09 18:37
Miškų urėdijos nepatenkintos - „Girių bizonas“ pirko mažiau medienos
Miškų urėdijos nepatenkintos - „Girių bizonas“ pirko mažiau medienos / Kęstučio Vanago (BFL) nuotr.

Bendrovei „Girių bizonas“ nevykdant sutartinių įsipareigojimų ir nenupirkus numatyto kiekio medienos, miškų urėdijos negavo per 3 mln. litų planuotų pinigų, teigiama trečiadienį išplatintame Aplinkos ministerijos pranešime.

Kaip informavo Generalinė miškų urėdija prie Aplinkos ministerijos, įmonė „Girių bizonas“ šių metų pirmąjį pusmetį iš miškų urėdijų nupirko 96,4 tūkst. kubinių metrų medienos arba 61 procentą sutartyse numatyto kiekio.

Generalinės miškų urėdijos generalinio miškų urėdo pavaduotojas Zdislovas Truskauskas sakė, kad mediena iš miškų urėdijų nebuvo priimama motyvuojant tuo, kad bendrovės sandėliuose yra susikaupęs maksimalus jos kiekis. Kai kurioms miškų urėdijoms medienos tiekimas buvo stabdomas net 5-7 kartus.

Pasak Z.Truskausko, dėl tokio sutartinių įsipareigojimų nevykdymo miškų urėdijos negavo per 3 mln. litų planuotų pajamų. Negautos suplanuotos pajamos apsunkino miškų urėdijų atsiskaitymus už privalomų miškų priežiūros, atnaujinimo, apsaugos ir kitų svarbių darbų vykdymą.

Žiniasklaidoje pasirodė publikacijos, kad europinis baldų gamintojas IKEA esą susiduria su medienos pirkimo keblumais, kad jiems tenka ją įsigyti iš daugybės miškų urėdijų, o ne centralizuotai. Kaip teigia Z.Truskauskas, tokia informacija neatitinka tikrovės, nes medienos tiekimas nevyko dėl baldų gamintojams atstovaujančios bendrovės „Girių bizonas“ atsisakymo priimti medieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų