Pereiti į pagrindinį turinį

Mokesčių vengimas atsirūgs teismu

2009-02-12 13:02
Mokesčių vengimas atsirūgs teismu
Mokesčių vengimas atsirūgs teismu / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai pareikšti uždarosios akcinės bendrovės „Visdaila“ direktoriui. Tyrime, kurį atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Alytaus apskrities skyriaus pareigūnai, buvo išaiškinta, kad bendrovės vadovas neoficialiai mokėjo atlyginimą daliai savo darbuotojų, o 3 darbuotojai bendrovėje dirbo nelegaliai.

Kaltinimai alytiškiui Ž.B. pareikšti dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo (Baudžiamojo kodekso 222 str. 1 d.) ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo (BK 220 str. 1 d.).

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai į FNTT Alytaus apskrities skyrių kreipėsi buvęs statybos bendrovės darbuotojas, sužinojęs, jog bendrovėje beveik 9 mėnesius dirbo nelegaliai. Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad nuo 2007 m. kovo mėnesį iki 2008 m. sausio mėnesio įmonės buhalterinėje apskaitoje nebuvo įrašyta dalis gautų pajamų - 78 tūkst. litų ir išlaidų - 148 tūkst. 618 litų.

Dalis šių pinigų buvo sumokėta 3 nelegaliai dirbusiems darbuotojams. Išaiškinta, kad 3 nelegaliai bendrovėje dirbantiems vyrams per 9 mėnesius bendrovės vadovas išmokėjo iš viso 31 tūkst. 920 litų atlyginimo.

FNTT Alytaus apskrities skyriaus pareigūnai išaiškino, kad bendrovėje be apskaitos būdavo naudojamos piniginės lėšos, apgaulingai tvarkoma bendrovės buhalterinė apskaita, todėl negalima tiksliai nustatyti juridinio asmens bendrovės „Visdaila“ veiklos, jos turto, nuosavo kapitalo dydžio, įsipareigojimų dydžio ir struktūros.

Be to, bendrovės vadovas teikė melagingus duomenis Alytaus valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos padaliniams. Dėl melagingų duomenų statybų bendrovės vadovas valstybės biudžetui nesumokėjo daugiau nei 28 tūkst. litų mokesčių.

Baudžiamojo kodekso 220 ir 222 straipsniai nustato, kad už tokius pažeidimus asmuo baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu nuo trejų iki ketverių metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų