Pasak tarnybos, gaminantiems maistą namuose nedideliais kiekiais ir norintiems jį parduoti asmenims nėra būtina įsirengti atskirų patalpų, tačiau laikytis tinkamos asmens higienos privaloma. Taip pat svarbu tinkamai sandėliuoti žaliavas ir produktus, juos ženklinti.
Šie supaprastinti reikalavimai taikomi tik fiziniams asmenims, kurie pagamintą produkciją tiekia tiesiogiai galutiniams vartotojams.
Pasak maisto saugą kontroliuojančių specialistų, tokiam smulkiam namų verslui skirtas maistas negali būti laikomas kartu su asmeniniam vartojimui skirtu maistu ar maisto produktais, jis privalo būti apsaugotas nuo mikrobinės ir fizinės taršos iki patiekimo galutiniam vartotojui.
Norint vykdyti tokią veiklą, pirmiausia reikia kreiptis į VMVT teritorinį departamentą pagal vykdomos veiklos vietą ir užregistruoti savo, kaip maisto tvarkymo subjekto, veiklą. Taip pat būtina pateikti reikalingus dokumentus (prašymą, maisto tvarkymo proceso aprašymą, patalpų, kuriose planuojama tvarkyti maisto produktus, planą ir pan.).
Naujausi komentarai