Pereiti į pagrindinį turinį

O kiek jūs permokate už savo paskolą?

2016-04-27 07:15

Skolų prispaustas pusamžis kaunietis ilgai dvejojo, kaip išspręsti jį prislėgusias finansines problemas. Būsto paskola ir vartojimo kreditai vyrą buvo ilgam įspraudę į kampą, tačiau išeitį jis rado – pagalbos ranką ištiesė kredito unija "Taupkasė".

R. Jankauskaitė
R. Jankauskaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

Brido iš skolų

"Pamenu tą atvejį. Iš tiesų galima sakyti, kad padėjome žmogui atsitiesti. Tokios istorijos leidžia pasidžiaugti ne tik mūsų pasiektu rezultatu, bet ir kliento sėkme", – pasakojo "Taupkasės" paskolų klientų aptarnavimo specialistė Ramutė Jankauskaitė.

"Taupkasė" neseniai pristatė paskolų refinansavimo paslaugą.

Minėtas klientas iš Kauno, nors ir nuolat dirbantis, turėjo rimtų finansinių sunkumų. Vyras kiekvieną mėnesį turėjo atseikėti net 680 eurų įmoką. Iš jų 300 eurų sudarė ilgalaikė būsto paskola su 12 proc. metinėmis palūkanomis, 240 eurų prisidėdavo dėl turimos 1 600 eurų vartojimo paskolos. Žmogus buvo paėmęs dar ir 2 400 eurų išperkamosios nuomos kreditą, kuris jo mėnesinę naštą papildomai išpūsdavo dar 140 eurų.

Tad jam kas mėnesį beveik septynis šimtus eurų tekdavo skirti skoloms grąžinti. Jei nesi itin pasiturintis verslininkas, suma – sunkiai pakeliama. Vyras kiekvieną mėnesį sukandęs dantis sąžiningai taupė, kad galėtų laiku sumokėti įmokas. Ėmęs ieškoti išeities, pasidomėjo rinkoje esančiais refinansavimo pasiūlymais ir geriausią sprendimą surado "Taupkasėje".

Padeda atsitiesti

Bendrovė suteikė 24 tūkst. eurų paskolą dvidešimties metų laikotarpiui. Taip jo vieno mėnesio įmoka sumažėjo beveik keturis kartus. Nuo šiol kauniečiui finansiniams įsipareigojimams vykdyti pakanka atsidėti vos 172 eurus, o likusias lėšas jis gali skirti savo ir šeimos poreikiams.

Panašių gerosios patirties pavyzdžių "Taupkasės" specialistai turi ir daugiau. Juolab kad vos porą mėnesių veikianti paslauga sulaukė nemažo klientų susidomėjimo. Klientų aptarnavimo specialistė Ramutė teigia, kad nuo paslaugos pristatymo dienos "Taupkasė" kas mėnesį sulaukia šimtus klientų užklausų, norinčių refinansuoti savo turimas paskolas.

"Ne vienas gyventojas turi ilgalaikių finansinių įsipareigojimų. Joms padengti imamos vartojimo paskolos su nemenka – 15–30 proc. siekiančia metine palūkanų norma, o kai kurių įsiskolinimų palūkanos siekia net 100 proc., – pastebėjimais dalijosi klientų aptarnavimo specialistė. – Nutarėme, kad, pasinaudodami savo žiniomis ir finansų rinkos išmanymu, galime ištiesti pagalbos ranką, todėl ir įdiegėme refinansavimo paslaugą."

"Taupkasės" refinansavimo paslaugos esmė – padėti klientams sutaupyti, sumažinant paskolos palūkanas ir mėnesines įmokas. Turint kelis įsipareigojimus, siūloma juos sujungti į vieną ir išsimokėti jau refinansuotą paskolą geresnėmis sąlygomis.

Tariasi individualiai

"Taupkasės" refinansuojamų vieno žmogaus paskolų dydis gali siekti iki 50 tūkst. eurų. Palūkanos nustatomos kiekvienam klientui individualiai. Kuo geresnė žmogaus kreditų istorija, tuo procentas bus mažesnis. Hipotekinės refinansavimo sutartys gali būti sudaromos ne ilgesniam kaip trisdešimties metų laikotarpiui.

"Taupkasės" interneto puslapyje – taupkase.lt pateikta skaičiuoklė, kuria pasinaudoję gyventojai, turintys paskolų kitose finansinėse įstaigose, įvedę savo įsipareigojimų informaciją, gali sužinoti, kiek galėtų sutaupyti turėdami paskolą "Taupkasėje".

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų