Pereiti į pagrindinį turinį

Padidėjusį „gyvatuko“ mokestį gyventojai pajuto tik po šildymo sezono

2013-06-28 10:20
Padidėjusį „gyvatuko“ mokestį gyventojai pajuto tik po šildymo sezono
Padidėjusį „gyvatuko“ mokestį gyventojai pajuto tik po šildymo sezono / T.Urbelionio/BFL nuotr.

Praėjusių metų spalio mėnesį Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija priėmė nutarimą dėl vieno iš normatyvų didinimo, dėl kurių kai kuriems daugiabučių gyventojams išaugo „gyvatuko“ mokestis. Tačiau šį pakeitimą gyventojai pajautė tik pasibaigus šildymo sezonui, rašo portalas delfi.lt.

„Visai nepastebimai buvo priimtas VKEKK nutarimas dėl normatyvo karšto vandens temperatūros palaikymui padidinimo. Šio sprendimo pasekmė pasirodė tik gavus sąskaitas už gegužės mėnesį – paprastajame Vilniaus daugiabutyje minėtas mokestis išaugo daugiau nei 20 Lt”, - delfi.lt  portalui rašė nenorėjęs atskleisti savo vardo vyras.

Pasak jo, jo butui „gyvatuko“ mokestis išaugo nuo 45,2 Lt iki 64,32 Lt.

VKEKK narys Darius Biekša aiškino, kad dar spalio mėnesį priimtas komisijos nutarimas palietė tik apie 3 proc. visų daugiabučių Lietuvoje. Tiksliau – kai kuriuos šių daugiabučių gyventojus.

Kaip teigė komisijos narys, didesnio „gyvatuko“ mokesčio sulaukė tie gyventojai, kurių butuose yra gyvatukas vonioje, cirkuliacinis stovas virtuvėje ir dar vienas stovas pagalbinėse patalpose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų