Pereiti į pagrindinį turinį

Panevėžietė už smėlinį gruntą nemokėjo mokesčių

2009-01-27 13:34
Panevėžietė už smėlinį gruntą nemokėjo mokesčių
Panevėžietė už smėlinį gruntą nemokėjo mokesčių / Diena Media nuotr.

Nusikalstamų veikų padarymu kaltinama 60 metų panevėžietė J. M., kuri neteisėtai pardavinėjo žemės gelmių išteklius - smėlinį gruntą ir nesumokėjo mokesčių valstybei.

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokuroras Kęstutis Greiciūnas perdavė nagrinėti miesto apylinkės teismui baudžiamąją bylą dėl neteisėtos ūkinės komercinės veiklos ir didelės vertės svetimo turto pagrobimo.

„Panevėžio rajono Vadoklių seniūnijos Žvalgaičių kaime neteisėtai iškastas karjeras tapo pasipelnymo šaltiniu pardavinėjant smėlinį gruntą. Tyrimų duomenimis, iš neteisėtai eksploatuotų karjerų Panevėžio rajone buvo gauta daugiau kaip milijonas litų pajamų“, - teigia ikiteisminį tyrimą organizavęs ir kontroliavęs Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokuroras Kęstutis Greiciūnas.

Kaltinamąjį aktą surašęs prokuroras nustatė, kad kaltinamosios padarytose veikose yra požymių nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl neteisėto vertimosi stambiu mastu ūkine komercine veikla ir didelės vertės svetimo turto pagrobimo.

Prieš dvejus metus šiame nuosavybės teise priklausančiame sklype J. M. ėmėsi ūkinės komercinės veiklos stambiu mastu: nuo pavasario iki rudens ji neteisėtai pardavė 62 tūkst. 234 kubinių metrų smėlinio grunto ir gavo 222 tūkst. 536 litus pajamų. Į valstybės biudžetą nesumokėta daugiau kaip 36 tūkstančiai litų mokesčių. Šiame sklype iškastas smėlinis gruntas buvo parduotas statybinėms organizacijoms.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Panevėžio apskrities skyriaus pareigūnai.

Įstatymas už neteisėtą ūkinę, komercinę, finansinę ar profesinę veiklą numato laisvės atėmimo bausmę iki dvejų  metų, už didelės vertės svetimo turto pagrobimą - iki septynerių metų. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų