Quantcast

Pataisos namų įmonės ieško ES paramos

Pataisos namų įmonėse jau surenkami dviračiai, pradedami gaminti traktoriai ir žada kurtis aukštųjų technologijų bendrovės, bet spartesnei gamybos plėtrai, verslininkų teigimu, reikėtų Europos Sąjungos (ES) paramos ir būtų galima Pravieniškėse įrengti socialinio verslo inkubatorių.

"Manau, kad Pravieniškės galėtų pasinaudoti per Vidaus reikalų ministeriją teikiama parama integruotiems regionams", - "Verslo žinioms" sakė premjero patarėja Jūratė Juozaitienė.

Investicijoms į pastatus, infrastruktūrą, katilinę, nuteistųjų kvalifikacijos kėlimą ir kitas priemonės išankstiniais skaičiavimais, reikėtų apie 60 mln. litų.

Galimybę įrengti cechą Pravieniškėse svarsto įmonių grupė "BOD Group" - nuteistieji išpjautų reikalingo dydžio lęšį ir įdėtų jį į rėmelį. "Omniteksas" į Pravieniškes galėtų perkelti mezgimo įrangą. Rusiško kapitalo įmonė "Smoltra" per mėnesį Pravieniškėse planuoja surinkti apie 20 traktorių - į gamybos įrangą investuot apie 1,7 mln. litų, dar už 2,5-2,8 mln. litų bus nupirkta detalių, iš kurių surenkami traktoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O ar

O ar portretas
nebutu galima sukurti toki inkubatoriu paaugliu ,jaunimo uzimtumui? Ir uzsiemima turetu, ir pinigelius ismoktu uzsidirbti ,o gal kas ir specialybe pasirinktu.Kodel ypatingas demesys nuteistiesiems,negana,kad valgo ir miega siltai ir svarioj lovoj uz musu pinigus.Visi nuteistieji turetu dirbti fiziskai sunku darba po 12 val ir beabejo nemokamai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių