Pereiti į pagrindinį turinį

Pensijų fondai valstybės įmonių akcijomis nesižavi

2014-05-27 08:11
T. Lukšio / BFL nuotr.

Premjerui Algirdui Butkevičiui pranešus apie ketinimus padidinti Vilniaus biržoje valstybės valdomų įmonių akcijų dalį, daugiau kaip 5 mlrd. litų turto sukaupę antrosios pakopos pensijų fondų valdytojai į siūlymus daugiau pirkti Lietuvos bendrovių akcijų reaguoja atsargiai.

Kaip "Lietuvos žinioms" teigė Vilnius biržos Rinkos operacijų departamento vadovas Saulius Malinauskas, Vertybinių popierių birža sveikintų, jeigu Vyriausybė nuspręstų ateityje padidinti savo valdomų bendrovių laisvų akcijų skaičių biržoje, nes tai turėtų tik teigiamai paveikti visos šalies kapitalo rinkos likvidumą bei augimą:"Kapitalo rinkos augimo skatinimu Vyriausybė turėtų būti suinteresuota, nes kapitalo rinka - tai vienas iš ekonomikos finansavimo šaltinių. Kuo yra daugiau laisvų akcijų, tuo daugiau galimybių investuotojams, tarp jų ir instituciniams, investuoti namų rinkoje, t. y. "įdarbinti" mūsų gyventojų pinigus Lietuvos ekonomikoje".

Tuo tarpu Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijos prezidentas Šarūnas Ruzgys sako, kad dar prieš keletą metų Pasaulio bankas pensijų fondams patarė nesižavėti bendrovių akcijomis ir verčiau investuoti į daugiau garantijų teikiančius investicinius fondus, nors šie paprastai būna mažiau pelningi.

Pasak jo, Vyriausybė yra nurodžiusi būsimų pensininkų kaupiamas lėšas investuoti pigiausiu būdu, tačiau investicijos į bendrovių akcijas tokios nėra.

"Puiku, kad Vyriausybė pagaliau prakalbo apie dalies valstybės valdomų bendrovių turto perdavimą biržai. Matyt, kai kurie pensijų fondų valdytojai tuo susidomėtų, nes kiekvienas turi savo investavimo strategiją, tačiau nė vienas pagal kieno nors nurodymą neinvestuos", - teigė Š.Ruzgys, manantis, kad investicijos į valstybinių įmonių akcijas yra labai rizikingos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų