Pereiti į pagrindinį turinį

Pigesnio benzino nebebus

2008-10-02 09:00
Pigesnio benzino nebebus
Pigesnio benzino nebebus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nuo kitų metų degalinėse vėl nebeliks 92A markės benzino. Jo prekybininkams teks atsisakyti dėl ES reikalavimų.

Didžiausią degalinių tinklą šalyje valdanti bendrovė "Lukoil Baltija" iki šiol vienintelė šalyje vis dar prekiavo 92A markės degalais. Tačiau jų prekybą jau nutarta nutraukti.
Pasak bendrovės "Lukoil" Baltijos regiono mažmeninės prekybos direktoriaus Romo Turlinsko, toks sprendimas priimtas ne dėl per mažos šios rūšies benzino paklausos, bet atsižvelgiant į naujus prekybos naftos produktais reikalavimus, įsigaliosiančius ES.
"Prekyba šia degalų rūšimi nutraukiama, nes nuo kitų metų ES šalyse įsigalios reikalavimas prekiauti tik besieriu benzinu, o mūsų bendrovė griežtai laikosi visų tarptautinių ekologijos reikalavimų", – tvirtino R.Turlinskas.

Pasak jo, iki kitų metų pradėti naudoti besierį benziną privalės visos ES šalys. Tokiu būdu siekiama mažinti atmosferos taršą Europoje.

Šių metų pradžioje prekyba 92A rūšies benzinu jau buvo nutraukta, kai bendrovė "Mažeikių nafta" dėl neva per mažos paklausos atsisakė jį gaminti. Vis dėlto pajutus jo paklausą nuo birželio degalinių tinkle "Lukoil" vėl pradėta prekiauti iš Rusijos importuojamu 92A rūšies benzinu, kurio kokybė neatitinka ES keliamų reikalavimų.
"Nors jaučiame, kad 92 benzinas turi paklausą ir jį naudoja nemaža dalis šalies vairuotojų, tačiau privalome nutraukti jo prekybą, nes neturime kuo jį pakeisti. Ateityje gal atrasime būdų, kaip vairuotojams pasiūlyti pigesnių degalų", – patikino R.Turlinskas.
Jis pabrėžė, kad besieriu benzinu jau kelerius metus prekiaujama Didžiosios Britanijos, Estijos, Olandijos ir Skandinavijos rinkose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų