Pereiti į pagrindinį turinį

Pigesnio benzino – nebebus

2008-10-02 09:00
Pigesnio benzino – nebebus
Pigesnio benzino – nebebus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jau netrukus šalies vairuotojai pigių degalų įsigyti nebegalės – nuo sausio šalies degalinėse vėl nebeliks 92 markės benzino.

Didžiausią degalinių tinklą šalyje valdanti bendrovė "Lukoil Baltija", iki šiol vienintelė šalyje vis dar prekiaujanti 92 markės degalais, nutarė nutraukti  prekybą juo.

Pasak "Lukoil" Baltijos regiono mažmeninės prekybos direktoriaus Romo Turlinsko, toks sprendimas priimtas ne dėl per mažos šios rūšies benzino paklausos, bet atsižvelgiant į ES įsigaliosiantį naują prekybos naftos produktais reikalavimą.

"Prekyba šia degalų rūšimi nutraukiama, nes nuo kitų metų ES šalyse įsigalios reikalavimas prekiauti tik besieriu benzinu, o mūsų bendrovė griežtai laikosi visų tarptautinių ekologijos reikalavimų", – tvirtino R.Turlinskas.

Pasak jo, iki kitų metų pradėti naudoti besierį benziną privalės visos ES šalys. Taip siekiama mažinti atmosferos taršą Europos regione.

Šių metų pradžioje prekyba 92 benzinu jau buvo nutraukta, kai bendrovė "Mažeikių nafta" dėl neva per mažos paklausos atsisakė jį gaminti. Visgi pajutus jo paklausą nuo birželio "Lukoil" atnaujino prekybą iš Rusijos importuojamu 92 rūšies benzinu, kurio kokybė neatitinka ES keliamų reikalavimų.

"Nors jaučiame, kad 92 markės benzinas turi paklausą ir jį naudoja nemaža dalis šalies vairuotojų, privalome nutraukti jo prekybą, nes neturime kuo jį pakeisti. Ateityje gal atrasime būdų, kaip vairuotojams pasiūlyti pigesnių degalų", – patikino R.Turlinskas.
R.Turlinskas pabrėžė, kad besieriu benzinu jau kelerius metus prekiaujama Didžiosios Britanijos, Estijos, Olandijos bei Skandinavijos rinkose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų