Pereiti į pagrindinį turinį

Po 2 savaičių paaiškės, ar bus atnaujintas pieno gaminių eksportas į Rusiją

2013-10-25 07:12 diena.lt inf.
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Po dviejų savaičių, kai darbą baigs "Rosselchoznadzor" inspekcija, paaiškės, ar bus atnaujintas lietuviškų pieno gaminių eksportas į Rusiją, o kiti Lietuvos pienininkų tikrintojai - "Rospotrebnadzor" komisija darbą baigia šią savaitę, bet žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna sako, kad apie tai, ką nusprendė rusai ir kokių trūkumų rado, būsią galima spręsti tik gavus jų išvadas, rašo "Verslo žinios".

Lietuvos pieno perdirbėjai sako, kad jei pavyks prekybą atnaujinti per dvi savaites, nuostoliai bus mažesni, nei grįžtant į Rusijos rinką po mėnesio.

"Kol kas Rusijoje parduodame anksčiau įvežtus sūrius. Švieži produktai tenykščių prekybos centrų lentynų jau nepasiekia ir tai blogai. Jų vietą užima kitų šalių gamintojai. Dar turime maždaug dvi savaites, kol tinklai ir didmenininkai pasirašys sutartis su naujais gamintojais. Kol kas jie daugiau parduoda jau esamų partnerių gaminių ir palieka vietos mums grįžti. Tačiau kai mūsų produktai bus pakeisti kitų šalių perdirbėjų produkcija, dėl rinkos teks kovoti", -aiškina "Rokiškio sūris" valdybos pirmininkas Dalius Trumpa.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų