Pereiti į pagrindinį turinį

R. Karbauskis: Darbo kodekso įsigaliojimas atidedamas pusmečiui

2016-11-07 11:58 diena.lt inf.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) bei Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) sutarė naujojo Darbo kodekso galiojimą atidėti pusmečiui.

V. Skaraičio / BFL nuotr.

„Jis bus atidėtas pusei metų, bus tvarkomas ir turėtų įsigalioti po to, kai su Trišale taryba kartu suderinus ir mes priimsime tas nuostatas, sprendimus, kurie bus visoms pusėms priimtini“, - po derybininkų susitikimo pirmadienį Seime žurnalistams sakė vienas LVŽS lyderių Ramūnas Karbauskis.

Jis taip pat pabrėžė, jog yra „vyraujanti nuomonė“, kad reikia atidėti ir viso socialinio modelio įstatymų įsigaliojimą.

„Tas klausimas aiškiai susietas su biudžeto projektu, reikia gauti visą informaciją ir tada bus nuspręsta, ar jis (visas socialinio modelio paketas - BNS) bus atidėtas ar bus pasirinktas koks nors kitas variantas. Vyraujanti nuomonė yra, kad reikia atidėti. Jeigu biudžeto nagrinėjimo eigoje atsiras argumentų, kad galima pasielgti kitaip, tai taip ir pasielgsime“, - teigė R.Karbauskis.

Kadenciją baigiančio premjero socialdemokratų lyderio Algirdas Butkevičiaus teigimu, Darbo kodeksas „yra ištobulintas“, tačiau jis patikino, kad per derybas sprendimas dėl kodekso likimo priimtas demokratiškai.

„Mano pasiūlymas buvo, kad jeigu reikia, jis (kodeksas -BNS) gali būti tobulinamas, aš manau, kad jis yra ištobulintas, tokia mano pozicija, apie tai dar bus kalbama, bet daugumos svarstymo metu buvo kitokia pozicija ir demokratiškai buvo priimtas toks sprendimas (del kodekso įsigaliojimo termino nukėlimo - BNS)“, - po derybininkų susitikimo pirmadienį Seime žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Lapkričio pradžioje baigiantys kadenciją parlamentarai kodeksą šiek tiek pataisė. Pakeitimai priimti atsižvelgiant į prezidentės Dalios Grybauskaitės Darbo kodekso veto nurodytas pastabas. Tada parlamentarai nutarė veto atmesti, bet pagal prezidentės siūlymus teikti pataisas ir patobulinti kodeksą. Seimas priėmė pakeitimus dėl šešių prezidentės pastabų, o dar į 13 kol kas neatsižvelgė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų