Pereiti į pagrindinį turinį

Ramina išsigandusius pensininkus: apmokestinti pensijų neketinama

2017-04-14 12:04 diena.lt inf.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis duodamas interviu naujienų portalui „Delfi“ akcentavo, kad pensininkų apmokestinimas būtų per didelė našta mūsų žmonėms.

K. Kavolėlio/BFL nuotr.

„Turint galvoje dabartines mūsų pensijas, apmokestinimas, pats suprantate, kokia tai būtų našta“, - žurnalistui sakė Linas Kukuraitis.

Ministras pabrėžia ir nori nuraminti visus šalies esamus ir būsimus pensininkus, jog niekas artimiausiu metu pensijų neketina apmokestinti. Priešingai – bus ieškoma priemonių didinti pensijas, padėti vyresnio amžiaus žmonėms integruotis į darbo rinką, vystyti bendruomenines programas vyresnio amžiaus žmonėms, rašoma ministerijos išplatintame pranešime.

„Delfi“ konferencijoje apie siūlymą apmokestinti pensijas prakalbo pats socialinės apsaugos ir darbo ministras L. Kukuraitis.

Lietuva viena iš nedaugelio Europos šalių, kuri jokių pensijų neapmokestina gyventojų pajamų mokesčiu. Tačiau netrukus gali būti svarstoma, kada ir kaip tai būtų galima padaryti.

Pagal dabar galiojančią tvarką ligos, motinystės, vaiko priežiūros ir kitos „Sodros“ išmokos apmokestinamos gyventojų pajamų mokesčiu (GPM). Taip yra, nes išmokamos lėšos laikomos kompensacija už ligos ar kitu draudiminiu atveju prarandamą atlyginimą, nuo kurio nuskaičiuojamas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)