Pereiti į pagrindinį turinį

Raseiniuose nauji globos namai bus pastatyti iki 2015-ųjų vidurio

2014-02-17 08:14
Shutterstock nuotr.

Raseiniuose nauji vaikų globos namai bus pastatyti vėliau ir brangiau nei planuota.

Raseinių vaikų globos namai ir statybų bendrovė „Irdaiva“ vasario pradžioje pasirašė daugiau nei 4,97 mln. litų vertės sutartį, pagal kurią Vilniaus įmonė naujų vaikų globos namų kompleksą Raseiniuose turi pastatyti iki 2015 metų birželio pabaigos. Anksčiau planuota, kad naujose patalpose įstaiga įkurtuves švęs jau 2014 metų pabaigoje.

„Nusikėlė per viešuosius pirkimus, buvo visokių apskundimų. Iškilo kaina - turėjome gauti papildomų lėšų. Gavome papildomas lėšas ir tada pasirašėme sutartį“, - BNS sakė Raseinių vaikų globos namų direktorė Ina Norkevičienė.

Anksčiau planuota, kad bendra šio projekto vertė sieks 4,2 mln. litų, visą šią sumą skyrė Europos Regioninės plėtros fondas.

„Papildomas lėšas Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skyrė tam, kad projektas būtų įgyvendintas“, - teigė I.Norkevičienė.

Kompleksą sudarys keturi atskiri pastatai: trijuose pastatuose įsikurs vaikai, ketvirtas bus skirtas administracijai, čia taip pat bus įrengta salė renginiams.

Raseinių vaikų namuose, kurie šiuo metu glaudžiasi specialiosios mokyklos bendrabučio vienam aukšte, dabar gyvena 36 vaikai.

„Dabar tai yra ilgai koridorius ir kambariukai, yra labai sunku dirbti, ir vaikams labai sunku rasti privatumą, kad galėtų ramiai turėti savo kampelį. Triukšmas, būrys, daug žmonių - jie patiria labai daug negerų emocijų (...). Pastatę naujus namus mes tas problemas išspręsime“, - įsitikinusi I.Norkevičienė.

Naujame komplekse galėtų gyventi 48 globotiniai.

"Bus šešios šeimynos, lyg šeši kotedžiniai butai, gyvens po aštuonis vaikus su savo socialiniais darbuotojais", - sakė vaikų globos namų vadovė.

Šeimynoms bus sudarytos sąlygos mokytis gaminti maistą, atlikti įvairius buities darbus.

„Valstybės politika yra tokia, kad nebūtų vaikų namų, tačiau mes susiduriame dirbdamos visai su kita situacija - labai mažai žmonių nori nors savaitgaliams pasiimti vaikelius į savo šeimas. Taip yra dėl to, kad šeimos yra nepakankamai remiamos, čia yra daug visokių niuansų, bet kad iš visuomenės matytųsi didelis noras, aš jo nepastebiu“, - apgailestavo I.Norkevičienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų