Pereiti į pagrindinį turinį

Ruošiamasi „Rail Baltica“ geležinkelio vėžės iki Latvijos sienos statyboms

2014-03-24 07:48

Valstybės valdomi "Lietuvos geležinkeliai" ruošiasi europinės geležinkelio vėžės "Rail Baltica" - nuo Kauno iki Latvijos sienos - projekto įgyvendinimui.

Bendrovė centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbė ketinanti konkurso būdu ieškoti vėžės specialiojo plano rengėjo. Būsimo konkurso techninių specifikacijų projekte teigiama, jog planuojama geležinkelio linija drieksis maršrutu Kaunas-Panevėžys-Lietuvos ir Latvijos siena.

"Planavimo tikslai (...) - siekti racionaliausia europinės vėžės trasa sujungti ES šalis ir užtikrinti jų aptarnavimą Europos teritorijos mastu", - teigiama dokumente.

Konkursą laimėjusi bendrovė taip pat atliks strateginio pasekmių aplinkai vertinimą Pasvalio ir Jonavos rajonų teritorijose dėl optimalių trasų alternatyvų ir parengs teritorijos vystymo koncepciją, suformuos naujus žemės sklypus ir parengs sprendinius, atliks kitus darbus.

Lietuva šiuo metu su Latvija ir Estija derasi dėl bendros "Rail Baltica" įmonės steigimo - pagrindinis valstybių ginčas kyla dėl Vilniaus prijungimo prie trasos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų