Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija svarsto uždrausti gėlių ir augalų importą iš Lietuvos ir kelių ES valstybių

2015-07-25 09:56 diena.lt inf.
DMN nuotr.

Rusijos veterinarijos tarnyba ketina uždrausti gėlių ir augalų importą iš kai kurių Europos valstybių, tarp jų minima ir Lietuva.

Agentūrai „Interfax“ šaltinis iš tarnybos „Rosselchoznadzor“ nurodė, kad importo draudimai būtų taikomi gėlėms ir kitai augalų produkcijai iš Vokietijos, Čekijos, Slovakijos, Italijos, Lenkijos, taip pat Lietuvos ir Latvijos. Priežiūros tarnyba draudimą argumentuoja tuo, jog šių šalių tarnybos išduoda sertifikatus gėlėms iš Nyderlandų ir tai „negarantuoja jų saugaus pristatymo į Rusiją“.

Veterinarijos tarnyba nurodo išanalizavusi pažeidimus pristatant krovinius iš Nyderlandų bei aptikusi 606 „objektus“, kuriems buvo taikomas karantinas. Iš jų esą apie pusė buvo Nyderlanduose užaugintos gėlės.

Šią savaitę „Rosselchoznadzor“ oficialiai paskelbė, kad gėlės iš Nyderlandų „kelia grėsmę“ Rusijai ir jų importo draudimas yra tikėtinas.

Rusijos atstovai tikina, kad sprendimas nėra politiškai motyvuotas ir nesusijęs nei su Nyderlandų sprendimu palaikyti sankcijas Rusijai, nei su vykdomu tyrimu dėl prieš metus virš separatistų kontroliuojamos Ukrainos teritorijos numušto Malaizijos lainerio. Juo skrido 298 asmenys, daugiausia - Nyderlandų piliečiai.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų