Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos ekspertams ruošiamasi pristatyti Lietuvos pieno kontrolės sistemą

2013-10-17 14:06 diena.lt inf.

Į Lietuvą kitą savaitę atvykstantiems Rusijos ekspertams šalies pienininkai pristatys savo produktų kokybės kontrolės sistemą. Pasak perdirbėjų, kol kas neaišku, ar visą savaitę Lietuvoje dirbsiantys ekspertai tikrins bendroves.

„Šiandien turim informaciją, kad atvyksta, tačiau detalesnės informacijos - kas atvyksta, kokia programa - neturime. Kaip suprantu, įmonės pristatys, kaip vyksta sistema patikrinimo“, - BNS sakė Vilkyškių pieninės generalinis direktorius ir pagrindinis akcininkas Gintaras Bertašius.

Pasak jo, kol kas neaišku, kokius patikrinimus ekspertai nuspręs atlikti. Įmonės vadovas teigė kol kas nenorintis spėlioti, ar po šio susitikimo padėtis pasikeis.

„Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa BNS teigė turintis informacijos, jog ekspertai atvyksta, tačiau apie jų planus Lietuvoje konkrečios informacijos dar nėra gavęs.

„Kiek žinau, derinamas reglamentas ir galutinė darbotvarkė dar neaiški. Žinau, kad bus 3 žmonės ir bus nuo pirmadienio iki penktadienio“, - BNS sakė D.Trumpa.

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį pranešė, jog pirmadienį į Lietuvą atvyksta ekspertai iš Rusijos dėl pieno produktų kokybės. Pasak jo, Lietuvoje viešės specialistai iš vartotojų teisių priežiūros tarnybos "Rospotrebnadzor".

Rusiją praėjusią savaitę pradėjo lietuviškų pieno produktų importo į Rusiją blokadą. Maskva teigia, kad tai padaryta dėl nepakankamo produktų saugumo, bet Lietuvos ir Europos Sąjungos (ES) pareigūnai tai vadina politiškai motyvuotu žingsniu.

Rusijos vartotojų teisių priežiūros tarnybos "Rospotrebnadzor" vadovas Genadijus Oniščenka yra sakęs, kad pieno produktų boikotas gali būti atšauktas, jei Lietuva atsižvelgs į pretenzijas dėl produktų kokybės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų