Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas linkęs leisti A. Skardžiaus komisijai tęsti SGD terminalo projekto tyrimą

2014-03-25 10:04
Biokuras brangsta, bet kukliau nei dujos
Biokuras brangsta, bet kukliau nei dujos / K.Vanago/BFL nuotr.

Seimas po trijų valandų apsispręs, ar leisti parlamentinei laikinajai tyrimo komisijai, kuri aiškinosi buvusios Vyriausybės veiklą energetikoje, tęsti veiklą ir iki Kalėdų papildomai tirti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo Klaipėdoje projektą.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė nutarimo projektui, kuriuo siūloma komisijos veiklą šiuo vieninteliu klausimu tęsti iki Kalėdų: už balavo 65 Seimo nariai, prieš - 34, o susilaikė 7 parlamentarai.

Galutinį sprendimą Seimas priims po pietų, nes yra nusprendęs dėl komisijos veiklos pratęsimo apsispręsti ypatingos skubos tvarka.

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį pareiškė nepritariantis, kad komisijos darbas dėl SGD projekto turėtų būti pratęstas.

Prašymą tęsti komisijos veiklą jos vadovas socialdemokratas Artūras Skardžius aiškino siekiu „šio klausimo neeskaluoti“.

„Mes suprantame, kad terminalas reikalingas, bet kai kurios aplinkybės neramina“, - teigė A.Skardžius.

Tęsti komisijos veiklą dėl SGD terminalo prašė šeši komisijos nariai: socialdemokratai Birutė Vėsaitė, A.Skardžius bei Eduardas Šablinskas, „darbiečiai“ Raimundas Paliukas ir Kęstutis Daukšys bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos narys Michalas Mackevičius, taip pat Drąsos kelio frakcijos atstovas Valdas Vasiliauskas.

Komisijos narys liberalsąjūdietis Eugenijus Gentvilas prognozavo, kad ilgesnės diskusijos SGD terminalo neturi prasmės. „12 institucijų darė patikrinimus dėl SGD terminalo projekto ir nenustatė pažeidimų“, - teigė parlamentaras.

Vilija Alkenaitė Abramikienė pasiūlė A.Skardžiui inicijuoti apkaltą bei kreiptis į prokurorus bei spectarnybas, kad šios išsiaiškintų, kokie motyvai lėmė A.Skardžiaus elgesį. 
Konservatorė Vida Marija Čigriejienė A.Skardžių apkaltino, kad jis „pats eskaluoja ir kenkia“.

„Gal apgailestaujate, kad ne jūs Roko Masiulio (SGD terminalo projektą vykdančios bendrovės „Klaipėdos nafta“ vadovas -BNS) vietoje. Jau taip susireikšminote, kad daugiau nėra kur susireikšminti“, - priekaištavo parlamentarė.

Konservatorius Audronis Ažubalis pareiškė, kad komisijos veiklos pratęsimas - „dar vienas būdas kompromituoti Lietuvos energetinį saugumą“, o komisiją pavadino „įrankiu, nukreiptu prieš energetinį saugumą“.

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius prognozavo, kad Seimui patvirtinus komisijos išvadas, „bus problemų ir dėl Ignalinos jėgainės uždarymo, ir dėl naujos atominės elektrinės statybos, ir „Hitachi“.

„Nes nežiūrite, ką rašote“, - teigė A.Kubilius.

Kitas išvadas komisija dėl jai Seimo suformuluotų 20-ties klausimų parlamentarams pateiks iki kovo 28-osios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų