Pereiti į pagrindinį turinį

A. Šemeta: Baltijos valstybės turi kartu gintis nuo kontrabandos

2013-10-17 11:15 diena.lt inf.
VSAT nuotr.

Su Rusija ir Baltarusija besiribojančios Baltijos šalys galėtų glaudžiau bendradarbiauti, kovojant su kontrabanda ir šešėline rinka, sako eurokomisaras Algirdas Šemeta.

Pasak jo, su trečiosiomis šalimis sienas turinčios Baltijos valstybės galėtų tartis dėl bendrų projektų įgyvendinimo.

"Galima būtų organizuoti bendrus viešuosius pirkimus, dalyvaujant visoms Rytų pasienyje esančioms valstybėms. Tas smarkiai atpigintų lėšas įrangos įsigijimui ir leistų efektyviau panaudoti lėšas ir įsigyti daugiau reikalingos įrangos", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime sakė A.Šemeta.

"Perspektyvoje atsiveria geros galimybės - programa (...), kuri gali būti naudojama įrangos įsigijimui - įrangos kofinansavimui iš Europos Sąjungos lėšų. Mažesnio indėlio reikės iš nacionalinių biudžetų", - pridūrė A.Šemeta.

Seime vykstančioje Tarpparlamentinėje ES ekonomikos ir finansų valdysenos konferencijoje Biudžeto ir finansų komiteto vadovas socialdemokratas Bronius Bradauskas pareiškė, kad Europos Sąjunga turi skirti didesnį dėmesį ir pagalbą valstybėms narėms, kurios turi sienas su trečiosiomis šalimis, ypač įsigyjant ir pritaikant naujausias technologines priemones.

Dvi dienas Seime vykstanti Tarpparlamentinė ES ekonomikos ir finansų valdysenos konferencija ketvirtadienį baigs darbą.

Lietuva šių metų antrąjį pusmetį pirmininkauja ES Tarybai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų