Pereiti į pagrindinį turinį

Šiaulių banko, „Grigiškių“ ir Vilkyškių pieninės akcijoms – geriausios perspektyvos

2014-04-03 07:29
Biržoje apyvarta išsiskyrė Ūkio banko akcijos
Biržoje apyvarta išsiskyrė Ūkio banko akcijos / Reuters nuotr.

Lietuvos finansų rinkos specialistai artimiausią pusmetį geriausias perspektyvas piešia Šiaulių banko, "Grigiškių" ir Vilkyškių pieninės akcijoms, o atsikratyti pirmiausia siūlo nelikvidžiausiomis biržos bendrovėmis, rašo "Verslo žinios".

"Verslo žinios" šių metų kovo 26-31 dienomis apklausė 20 Lietuvos finansų specialistų, kurių aprašyta pateikti nuomonę, kurias "Nasdaq OMX Vilniaus" biržos akcijas per artimiausius 6 mėnesius verta pirkti, kurias - parduoti, o kurias - tiesiog laikyti. Taip pat buvo paprašyta pateikti trumpą komentarą apie kiekvieną įmonę.

Aiškus apklausos lyderis buvo Šiaulių bankas, jis surinkęs net 13 rekomendacijų pirkti, 2 - laikyti ir nei vieno siūlymo banko akcijas parduoti. Finansų specialistai laukia ryškaus banko rezultatų pagerėjimo, mat turi pagaliau išryškėti Ūkio banko perėmimo pasekmės. Antroje ir trečioje vietoje, turėdamos 11 rekomendacijų pirkti, liko "Grigiškės" ir Vilkyškių pieninė.

Apklausos autsaiderė buvo "Lietuvos jūrų laivininkystė", ji surinko 15 rekomendacijų parduoti. Be jos, "nemėgstamiausiųjų" sąrašo viršuje buvo "Dvarčionių keramika" ir "Gubernija". Pagrindinės priežastys, dėl kurių finansų specialistai daugiausia siūlė šių bendrovių akcijas parduoti, buvo mažas akcijų likvidumas ir prasti bendrovių rezultatai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų