Quantcast

Steigiamas 100 mln. eurų vertės Rizikos pasidalijimo fondas

  • Teksto dydis:

Lietuva kartu su Europos investicijų banku (EIB) steigia 100 mln. eurų vertės Rizikos pasidalijimo fondą, kuris Europos Sąjungos lėšomis garantuos komercinių bankų paskolas daugiabučių renovavimui. Be to, vėliau tikimasi į fondą pritraukti 500 mln. eurų bankų paskolų.

"Lietuvos ir EIB įkurti fondai jau aštuonerius metus teikia paskolas, garantijas, sėkmingai investuoja Europos Sąjungos lėšas į visuomenei svarbius projektus, tarp jų - daugiabučių atnaujinimą. Tikimės, kad Rizikos pasidalijimo fondas dar paspartins šį procesą, o pritraukdami privačias lėšas, užsitikrinsime didesnį investicijų efektyvumą ir daugiau teigiamo poveikio ekonomikai", - yra sakiusi finansų ministrė Rasa Budbergytė.

Anot jos, planuojama, kad fondo lėšomis iki 2023 metų bus atnaujinta apie 1,5 tūkst. daugiabučių. 100 mln. eurų jam pradžioje bus skirta iš 2014-2020 metų ES finansavimo laikotarpio lėšų.

R.Budbergytė kartu su aplinkos ministru Kęstučiu Trečioku ir EIB generalinio direktoriaus pavaduotoju Romualdu Massa Bernucci (Romualdu Masa Benuči) trečiadienį pasirašys trišalę fondo steigimo sutartį.

Lietuvoje daugiabučių atnaujinimą iki šiol finansavo "Jessica" fondas. Finansų ministerijos duomenimis, 2007-2013 metais ES lėšomis Lietuvoje renovuota apie 1 tūkst. daugiabučių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių