„Stumbro“ degtinė pradėta gaminti Baltarusijoje - apėjusi šios šalies keliamus kvotų ir muitų barjerus, stipraus alkoholio gamintoja pardavė franšizę ir pateko į Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano muitų sąjungą.„Stumbro“ franšizės pirkėja -privataus kapitalo bendrovė „Minskij zavod vinogradnych vin“, kurios pagaminta lietuviška degtinė traktuojama kaip vietinė produkcija ir kaina gali konkuruoti su kitais panašiais gėrimais, penktadienį informuoja „Verslo žinios“.
„Baltarusija stipriai reguliuoja prekybos deficitą ir stengiasi, kad importas smarkiai nedidėtų Todėl, jei savo produkciją eksportuotume į Baltarusiją, susidurtume su importo kvotomis ir muitais, kurie mūsų degtinę, palyginti su vietos produkcija, pabrangintų 2-2,5 karto“, - kodėl Lietuvos alkoholio gamintojams neapsimoka vežti stipriųjų gėrimų į Baltarusiją, aiškina „Stumbro“ rinkodaros direktorius Algirdas Čiburys.Pasak jo, nenorėdami atskleisti paslapties, kaip apdorojami į degtinę dedami rugiai, kviečio varpos, stumbražolės, lietuviai šiuos produktus tiekia patys. Buteliai degtinei irgi vežami iš Lietuvos. O kamšteliai ir etiketės - gaminami Baltarusijoje.
Naujausi komentarai