Pereiti į pagrindinį turinį

Sužinok, kur galima įsigyti pigiausią lėktuvo bilietą

2012-09-21 09:04
Sužinok, kur galima įsigyti pigiausią lėktuvo bilietą
Sužinok, kur galima įsigyti pigiausią lėktuvo bilietą / DMN archyvo nuotr.

Lietuvoje veiklą pradeda nemokamas skrydžių kainų palyginimo portalas. Jame keleiviai turi galimybę palyginti daugiau nei 400 oro linijų bendrovių ir didžiųjų Lietuvos internetinių agentūrų skrydžių bilietų kainas.

Išsirinkęs tinkamiausią variantą, vartotojas nukreipiamas į bilietų pardavėjo interneto tinklalapį be jokio tarpininkavimo mokesčio.

„Skrydžių kainų palyginimo paslauga ilgą laiką populiari užsienio šalyse, tačiau Lietuvoje yra nauja ir tik pradedama plėtoti. Iki šiol vartotojai, norėdami sužinoti, ar jų rasti bilietai iš tikrųjų yra pigiausi, turėjo tikrinti kainas skirtingose interneto svetainėse. Klientams paliekama laisvė pasirinkti, kur įsigyti skrydžio bilietus. Be to, mes nuolat papildome oro linijų bendrovių ir bilietus parduodančių portalų sąrašą, stengdamiesi keliautojams pasiūlyti kuo pigesnių skrydžių jų pageidaujamu maršrutu“, – sakė „Internet Tourist“, valdančios portalą flyzeta.lt, portalo vadovė Gintarė Mačienė. Į projektą iki šiol investuota 100 tūkst. litų.

Pasak G.Mačienės, norint sutaupyti perkant bilietus, reikėtų jais pasirūpinti likus 6–8 savaitėms iki planuojamos kelionės. Taip pat vertėtų žinoti, kad savaitės viduryje vykdomi skrydžiai yra pigesni nei savaitgalį. Specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį ir į papildomas paslaugas, kurios padidina bilieto kainą: registruojamas bagažas, kelionės draudimas, pageidaujamos vietos lėktuve. Prieš įsigyjant skrydžio bilietus patartina išsiaiškinti, kokiame oro uoste leidžiasi lėktuvas, nes pigių oro linijų bendrovių reisai paprastai planuojami į toliau nuo miesto centro esančius oro uostus.

„Pastaraisiais metais pigių skrydžių bendrovėms pasiūlius daugiau tiesioginių krypčių iš Lietuvos, lėktuvų bilietų kainos mažėja. Dabar į Norvegiją, Didžiosios Britanijos miestus, Švediją, Prancūziją, Suomiją, Vokietiją galima nuskristi mažiau nei už 100 litų. Prieš penkerius metus vidutinė skrydžio bilieto į Londoną kaina buvo maždaug 500 litų“, – pasakojo G.Mačienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų