Pereiti į pagrindinį turinį

"Tele-3" direktorei pareikšti įtarimai

2014-01-16 14:40 diena.lt inf.
Laura Blaževičiūtė
Laura Blaževičiūtė / V. Skaraičio/BFL nuotr.

Bendrovės "Tele-3" generalinei direktorei Laurai Blaževičiūtei pareikšti įtarimai ikiteisminiame tyrime dėl galimo dokumento klastojimo, turto iššvaistymo, apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo ir mokesčių vengimo, ketvirtadienį patvirtino Panevėžio apygardos prokuratūra.

"Ji viena įtariamoji. Patvirtinu, kad įteikti įtarimai", - BNS sakė Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Aurelija Gališanskytė.

Pasak prokurorės, įtarimai pareikšti dėl galimo dokumentų klastojimo, turto iššvaistymo, apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo ir turtinės prievolės sumokėti valstybei mokesčius išvengimo.

A.Gališanskytė patvirtino, kad L.Blaževičiūtei paskirta kardomoji priemonė, tačiau neįvardijo, kokia.

"Taip, kardomoji priemonė paskirta, bet daugiau komentarų šia tema nebus", - BNS sakė A.Gališanskytė.

"Tele-3" vadovybė atmeta bet kokius įtarimus ir tikina turinti visus reikalingus dokumentus, kurie įrodytų, jog visa veikla buvo teisėta.

Bendrovė išplatintame pranešime spaudai nurodė sulaukusi žinių, kad ketinama pareikšti kaltinimus neva neteisėtai sumokėjus bendrovės konsultantui už atliktus darbus 29 tūkst. 40 litų bei vengus sumokėti valstybei 12 tūkst. 327 litus mokesčių.

"Esame labai nustebinti tokiais niekuo nepagrįstais įtarimais. Kol kas oficialiai mums nebuvo pateikta jokių kaltinimų, tačiau esame pasiruošę atremti bet kurį įtarimą, nes visuomet dirbome ir dirbame tik teisėtai. Turime parengę visus reikalingus dokumentus, kurie įrodo šių įtarimų absurdiškumą ir juos pateiksime tiek STT, tiek kitoms institucijoms", - pranešime spaudai teigė "Tele-3" komunikacijos vadovė Vaida Vincevičiūtė.

Anot įmonės pranešimo, atlygis, kuris konsultantui buvo sumokėtas už suteiktas paslaugas atstovaujant įmonės interesams, yra teisėtas ir jo paties buvo deklaruotas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai. Visi mokėjimai atlikti bankiniais pavedimais.

"Tele-3" valdybos pirmininkas bei "Modern Times Group" vykdomasis viceprezidentas Centrinėse Europos šalyse Marekas Singeris teigė esantis tikras, kad įmonės vadovybė Lietuvoje lengvai įrodys, jog šie įtarimai yra klaidingi.

"Tačiau mums, kaip tarptautinei kompanijai, nerimą kelia tai, kad apskritai sulaukėme tokių įtarimų. Esame Švedijos žiniasklaidos grupė ir tikime, kad Lietuvoje, kurioje jau ilgą laiką sėkmingai plėtojame verslą, suprantama, kad laisva žiniasklaida yra atviros ir demokratiškos visuomenės pagrindas”, - pranešime spaudai teigė M.Singeris.

"Tele-3" nurodo esanti daugiausiai mokesčių Lietuvoje sumokanti žiniasklaidos įmonė. 2012 metais į valstybės biudžetą ji sumokėjo 15,9 mln. litų mokesčių.

Lobistas Andrius Romanovskis neatmetė galimybės, kad jis gali būti bendrovės pranešime minimas konsultantas, bet tikino jokių naujų įtarimų iš teisėsaugos nesulaukęs.

"Aš nežinau, ar aš tas konsultantas, ar ne. TV3 buvo mano, kaip lobisto, klientai nuo 2009 metų. FNTT tikrino mano finansinę apskaitą STT prašymu, vyko mokestinis patikrinimas už paskutinius penkerius metus, nebuvo nustatyta jokių esminių pažeidimų", - BNS ketvirtadienį sakė A.Romanovskis.

Pernai balandį Panevėžio prokuratūros ir STT pareigūnai atliko dokumentų poėmį TV3 televizijos būstinėje. TV3 tuomet pareiškė tai vertinanti "kaip spaudimo bei asmeninio keršto televizijai už kai kurias laidas priemonę".

"Tele-3" valdo vieną populiariausių Lietuvos televizijos kanalų TV3 bei pramoginius kanalus TV6 ir TV8. Švedijos žiniasklaidos holdingui "MTG Broadcasting" priklauso 100 proc. "Tele-3" akcijų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų