Tvirtina, kad antibiotikais "pagardinta" lenkiška mėsa į Lietuvą nepatenka Pereiti į pagrindinį turinį

Tvirtina, kad antibiotikais "pagardinta" lenkiška mėsa į Lietuvą nepatenka

2013-07-15 11:49
BNS inf.
Mitybos mitai. Tiesa apie mėsą ir cholesterolio kiekį
Mitybos mitai. Tiesa apie mėsą ir cholesterolio kiekį / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Čekijoje kilus skandalui dėl lenkiškos vištienos, išimtos iš prekybos dėl joje rastų antibiotikų likučių, Lietuvos rinka šia prasme yra saugi, sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

"Pasirodžius informacijai apie tai, kad Lenkijoje gali būti naudojami kiniški antibiotikai, aš prieš pusantro mėnesio pasirašiau įsakymą tikrinti visą įvežamą lenkišką vištieną ir kiaulieną. Aišku, kiekvienos bagažinės nepatikrinsi, tačiau ta mėsa, kuri vežama į įmones, ja bus prekiaujama bazėse, turguose - ji yra švari, joje neradome antibiotikų", - sakė J.Milius.

Jo teigimu, pasienyje yra tikrinama visa lenkiška mėsa, išskyrus įvežamą privačiam vartojimui.

"Verslininkai tuo nėra labai patenkinti, nes už tikrinimus reikia susimokėti, tačiau esame tikri, kad Lietuvos rinka yra apsaugota nuo nesaugios mėsos", - teigė J.Milius.

Praėjusią savaitę pranešta, kad Čekija aptiko ribas peržengiantį antibiotikų kiekį lenkiškoje paukštienoje ir išima ją iš prekybos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra