Pereiti į pagrindinį turinį

Valdžia planuoja didesnį biudžetą

2009-02-25 15:37
Valdžia planuoja didesnį biudžetą
Valdžia planuoja didesnį biudžetą / Diena Media nuotr.

Ketvirtadienį miesto tarybai tvirtinti bus pateiktas 2009 metų biudžeto projektas. Šiemet miesto biudžete numatoma 803,5 mln. litų pajamų ir asignavimų.

Savivaldybės biudžetas formuojamas iš planuojamų surinkti pajamų ir valstybės biudžeto dotacijų.

Šiųmetinis biudžetas turėtų būti 61 tūkst. litų didesnis nei buvo planuota 2008 metams. Miesto meras Andrius Kupčinskas neslepia, kad laikui bėgant biudžetą dar reikės ne kartą peržiūrėti ir perstumdyti. „Būtų gerai, jeigu tokį ir surinktume“, – vylėsi miesto vadovas.

Patvirtinus biudžetą tikimasi sumokėti pernykštes skolas. Pernai nesurinkta apie 40 mln. litų.

Šiemet daugiausiai rūpesčių miesto vadovams kelia viešasis transportas ir miesto tvarkymas. Nuo kovo 1-osios savivaldybė pati turės rūpintis daugiabučių namų teritorijų tvarkymu, tačiau tam reikalingų 13 mln. litų nėra. „Raginsime žmones gyventi švariau, organizuosime talkas“, - kaip išeitį iš situacijos siūlo savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Nors meras žada, kad viešojo transporto bilietai artimiausiu metu nebrangs, permainas žmonės pajus. Ketinama trumpinti kai kuriuos viešojo transporto maršrutus, keisti jų grafikus. „Didžiuliai autobusai neretai veža orą, o mes turime sumokėti už nuvažiuotus kilometrus“, - galimybę taupyti įžvelgė V.Gudėnas.

Mero potvarkiu sudaryta darbo grupė nagrinėjo biudžeto projektą ir pasiūlė dalį poreikių pagal galimybes tenkinti privatizavimo fondo lėšomis bei skolintomis lėšomis, o biudžeto asignavimus padidinti 40 mln. 629,9 tūkst. litų.

Pernai į Privatizavimo fondą surinkta vos apie 1 mln. litų. Esant tokiai ekonominei situacijai, privatizavimo procesai sustojo. Pasak A.Kupčinsko, privatizavimo fondas yra labiau virtualus nei realus.

Tai jau antras biudžeto projektas, kurį tvirtins šios kadencijos miesto taryba.