Pereiti į pagrindinį turinį

„Valstiečių“ įstatymai – nepajudinami: siūlo nekeisti alkoholio suvaržymų

2021-12-15 09:12

Ekonomikos komitetas Seimui siūlo nekeisti dabar galiojančios tvarkos, numatančios, kad alkoholio Lietuvoje galima įsigyti nuo 20 metų, o sekmadieniais juo prekiaujama tik iki 15 valandos.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Tomo Urbelionio / BNS nuotr.

Tokius du sprendimus komitetas priėmė trečiadienį, apsvarstęs valdančiųjų siūlomas alkoholio rinkos liberalizavimo pataisas.

Abu kartus už tai balsavo septyni komiteto nariai, o prieš buvo šeši. Komitete dirba trylika parlamentarų. Dabar komiteto išvadą svarstys Seimas.

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Ieva Valeškaitė komitete pabrėžė, kad viena iš priežasčių, kodėl 18-mečiams siūlyta grąžinti leidimą vartoti alkoholį, yra ta, kad baruose galėtų dirbti tokio amžiaus žmonės.

Grupė Seimo narių siūlė alkoholio pirkėjų amžiaus ribą sumažinti, bet tik silpniems svaigalams – nuo aštuoniolikos metų leidžiant vartoti iki 15 proc. stiprumo gėrimus, o stipresnius – nuo 20 metų.

Vyriausybė siūlė leisti asmenims nuo aštuoniolikos metų vartoti ir turėti alkoholinius gėrimus, neatsižvelgiant į jų stiprumą.

Alkoholio kontrolės įstatymus prieš keletą metų smarkiai sugriežtino buvusi „valstiečių“ valdžia – amžiaus kartelė, nuo kada galima vartoti alkoholį, padidinta iki 20 metų, prekybos laikas sutrumpintas nuo 10 iki 20 valandos, sekmadieniais – nuo 10 iki 15 valandos, uždrausta bet kokia alkoholio reklama.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų