Pereiti į pagrindinį turinį

Valstybines pensijas buvusiems pareigūnams siūloma mokėti iš „Sodros“

2014-07-02 11:36
A. Ufarto / BFL nuotr.

Vyriausybė siūlo, kad nuo 2015 metų sausio 1 dienos valstybines pensijas buvusiems vidaus reikalų sistemos pareigūnams mokėtų „Sodra“.

Tai numatančioms Pareigūnų ir karių valstybinių pensijų įstatymo pataisoms, kurias parengė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Vyriausybė pritarė trečiadienį.

Kaip nurodo projekto rengėjai, siekiama įgyvendinti Valstybinio socialinio draudimo ir pensijų sistemos pertvarkos gaires, kuriose numatyta, kad „Sodra“ moka ne tik socialinio draudimo išmokas, bet ir visas valstybines pensijas, rentas, šalpos pensijas.

Nuo 2013 metų sausio 1 d. „Sodra“ jau moka pareigūnų ir karių valstybines pensijas buvusiems prokurorams, Muitinės ir Kalėjimų departamentų pareigūnams, kompensacines išmokas teatrų ir koncertinių įstaigų kūrybiniams darbuotojams bei sportininkų rentas.

Ministerija taip pat siūlo panaikinti apribojimus gauti pareigūnų ir karių valstybinę pensiją užsienyje gyvenantiems šios išmokos gavėjams. Šiuo metu pensija į užsienį siunčiama tik tuo atveju, jeigu asmuo turi 15 metų tarnybos stažą. Jeigu stažas mažesnis, į užsienį persikeliančiam gyventi asmeniui pensijos mokėjimas nutraukiamas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų