Pereiti į pagrindinį turinį

Vartotojų gynėjai siūlo toliau skelbti kainas eurais ir litais

2015-04-24 12:25 diena.lt inf.
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Lietuvos vartotojų teises ginančių organizacijų atstovai ragina kainas eurais ir litais skelbti pusmečiu ilgiau - iki Naujųjų metų. Vyriausybės atstovai anksčiau yra pareiškę, kad tokios prievolės nebus.

„Didžiajai daliai vartotojų ganėtinai sunku per pusmetį persiorientuoti tik į eurus. Daugelis vartotojų mintyse yra vis dar linkę kainas eurais versti į kainas litais ir taip orientuotis naujoje kainodaroje“, – pranešime teigė Lietuvos vartotojų organizacijų aljanso prezidentė ir euro įvedimą stebinčio projekto Pranešu.lt vadovė Eglė Kybartienė.

Anot jos, nors valdžia neketina ilginti kainų skelbimo dviem valiutomis, vartotojų įpročiai taip greit nesikeičia, kaip norėtųsi valdininkams. Ji mano, kad nesąžiningi verslininkai nuo liepos 1 dienos gali kilstelti kainas.

Euro įvedimo komisija balandžio pradžioje nutarė nepratęsti kainų skelbimo eurais ir litais. Pasak finansų ministro Rimanto Šadžiaus, skelbti kainas dviem valiutomis nebus draudžiama ir po liepos 1-osios, tačiau tokio įpareigojimo nebeliks.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos (LPĮA) vykdomasis direktorius Laurynas Vilimas sako, kad prekybininkai yra pasirengę skelbti kainas dviem valiutomis iki šių metų pabaigos

Europos Komisija taip pat rekomendavo Lietuvai kainas dviem valiutomis skelbti iki 2016 metų sausio 1 dienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų