Pereiti į pagrindinį turinį

VMI: pajamas jau deklaravo 1,23 mln. gyventojų, grąžinta 181 mln. eurų permokų

2023-04-25 08:18 diena.lt inf.

Likus savaitei iki 2022 metų pajamų deklaravimo pabaigos, tai jau padarė daugiau nei 1,23 mln. gyventojų, arba apie 60 proc. privalančiųjų deklaruoti skelbia Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

„Šiemet gyventojai aktyviau teikia pajamų deklaracijas – palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, net apie 100 tūkst. daugiau gyventojų suskubo deklaruoti pajamas nelaukiant paskutinių dienų“, – komentare BNS teigė VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis.

Beveik 262 tūkst. žmonių iki šiol deklaravo 224 mln. eurų mokėtiną gyventojų pajamų mokesčio (GPM) sumą, o daugiau nei 862 tūkst. gyventojų – 296 mln. eurų GPM permoką. 

Pasak pranešimo, šiemet VMI dėjo papildomų pastangų, kad GPM permokos būtų grąžinamos sklandžiau: naujausiais duomenimis, daugiau nei pusei jas deklaravusių žmonių – apie 553 tūkst. – jau grąžinta beveik 181 mln. eurų. Tai rekordinis permokas gavusiųjų skaičius, palyginti su ankstesniais metais.

Deklaruoti 2022-ųjų pajamas, o dalis gyventojų – ir turtą, turi iki gegužės 2 dienos. Permokas VMI visiems klientams grąžina iki liepos 31 dienos.

Pernai deklaracijas iš viso pateikė 1,5 mln. gyventojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų