Kaip pirmadienį informavo tarnyba, iš viso birželį patikrinimai atlikti 120-yje prekybos vietų.
VMVT inspektorių tikrintose prekybos vietose ir turgavietėse, kuriose prekiaujama gyva žuvimi ir įvairiais žuvies produktais, pažeidimų nustatyta 55 proc. atvejų.
VMVT direktorius Mantas Staškevičius sako, kad intensyvėjant prekybai žuvimi, daugėja ir nustatomų
pažeidimų, ir ši „situacija nepriimtina“.
„Norime, kad vartotojai įsigytų tik kokybiškus ir saugius žuvies produktus, todėl dar didesnį dėmesį skirsime prekybos vietų turgavietėse kontrolei. O pirkėjus raginame būti reiklius ir nepirkti ypač greitai gendančių
produktų, matant akivaizdžius laikymo sąlygų, higienos pažeidimus – apie tai pranešti VMVT“, – teigia M. Staškevičius.
Tarp dažniausių patikrų metu nustatytų pažeidimų – netinkamas šaldytos žuvies laikymas, t.y. žuvis buvo išpakuota, laikoma ne gamintojo nurodytomis sąlygomis, šaldyta žuvis laikyta ir 6 laipsnių temperatūroje, kai turėtų būti -18. Rūkyta ir šviežia žuvis kai kuriais atvejais buvo sudėta tiesiog ant prekystalių ir laikoma aplinkos temperatūroje.
Turgavietėse rasta pasibaigusio tinkamumo vartoti žuvies produktų, o prekybininkams neužtikrinus atsekamumo ir neįrodžius parduodamų žuvies produktų kilmės, buvo uždrausta tiekti rinkai beveik 725 kg nesaugių žuvies produktų. Už nustatytus pažeidimus jiems bus taikoma ir administracinė atsakomybė.
Naujausi komentarai