Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybė priėmė nutarimą: bus atliekami atvykstamojo turizmo statistiniai tyrimai

2024-08-21 15:06

Trečiadienį Vyriausybė priėmė nutarimą dėl turizmo statistinių tyrimų atlikimo, kuriuo užtikrinamas teisinis pagrindas Valstybės duomenų agentūrai atlikti turizmo statistinių rodiklių stebėseną.

Kruizinis laivas Klaipėdoje.
Kruizinis laivas Klaipėdoje. / J. Andriejauskaitės / BNS nuotr.

Siūloma pavesti Valstybės duomenų agentūrai reguliariai atlikti atvykstamojo turizmo statistinius tyrimus, kurių tikslas – rengti ir skelbti išsamią statistinę informaciją apie į Lietuvą atvykstančių užsieniečių skaičių, jų kategorijas ir charakteristikas, kelionių skaičių ir tikslus, nakvynių skaičių, naudojamas transporto priemones, apgyvendinimo tipą kelionės metu ir kelionių išlaidas.

Taip pat reguliariai atlikti turizmo sąskaitų statistinius tyrimus, kurių tikslas – rengti ir skelbti išsamią statistinę informaciją apie turizmo vartojimą, produkciją, sukurtą pridėtinę vertę ir turizmo sektoriuje dirbančių asmenų skaičių.

Nutarta ir statistinius tyrimus atlikti pagal administracinius duomenis, gaunamus iš visų reikalingų administracinių duomenų šaltinių, ir statistinius duomenis bei nustatyti, kad atliekant nurodytus tyrimus gauta statistinė informacija būtų skelbiama Oficialiosios statistikos portale.

Poreikis priimti nutarimą grindžiamas tuo, kad tiek ES, tiek nacionalinis reglamentavimas nenusako viso Atvykstamojo turizmo ir Turizmo sąskaitų statistinių tyrimų šiuo metu renkamų ir skelbiamų rodiklių sąrašo.

Šiuo metu Valstybės duomenų agentūra apibendrintą ketvirtinę ir metinę turizmo statistinę informaciją skelbia oficialios statistikos portale. Tačiau, siekiant užtikrinti tolimesnę turizmo statistinių rodiklių stebėseną ir statistinės informacijos rengimą, būtina suteikti tam atitinkamą teisinį pagrindą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų