Pereiti į pagrindinį turinį

ŽŪM: dėl audros metu pažeistų plotų kol kas gavome informaciją iš trijų savivaldybių

2024-08-20 13:01

Dėl liepos pabaigoje siautusios audros ir jos metu pažeistų plotų kol kas pasikreipė 3 savivaldybės – Akmenės, Joniškio ir Telšių, teigia Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) Strateginio planavimo departamento direktorė Virginija Žoštautienė. Anot jos, informacija pateikiant nuostolius kol kas nėra gauta.

A. Ufarto / BNS nuotr.

„Pagal mūsų turimą informaciją, šiandien 7 savivaldybės yra paskelbusios ekstremalią situaciją. Esame savivaldybėms išsiuntę rekomendacijas ir prašymą visų savivaldybių, apie patirtus nuostolius, žalą, kad mus informuotų. Ekstremalių situacijų visas valdymas koordinuojamas Nacionalinių krizių valdymo centro“, – antradienį Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdyje kalbėjo V. Žoštautienė.

„Esame gavę iš trijų savivaldybių preliminarią informaciją, kiek yra pažeistų plotų, kol kas ne nuostoliai, o plotai. Esame gavę iš Akmenės, Joniškio ir Telšių, kurie neskelbė ekstremalios situacijos, nes pas juos yra tik 20 hektarų pažeisto ploto“, – pažymėjo ji.

V. Žoštautienė priminė, kad ŽŪM parengę informaciją, kur ūkininkai turi kreiptis dėl patirtų nuostolių audros metu.

„Žemės ūkio ministerija yra parengusi rekomendacijas ką reikia daryti, pažingsniui, kokius reikėtų teikti duomenis. Esame informavę ir mūsų pavaldžias institucijas dėl to, kad administruojant paramą būtų atsižvelgta į esamą situaciją“, – sakė ŽŪM atstovė.

„Jeigu ūkininkai patyrė nuostolius, jie turi informuoti Nacionalinę mokėjimų agentūra. Tada jam netaikomos nuobaudos ir atsižvelgiama į esamą situaciją“, – tvirtino ji.

ELTA primena, kad po liepos pabaigoje praūžusios audros užtrukus elektros energijos tiekimo atstatymui ir daliai vartotojų dėl to patyrus nuostolių ESO priėmė sprendimą kai kuriems gyventojams sumokėti kompensaciją. Ji bus suteikta daugiau nei 72 val. elektros energijos neturėjusiems asmenims.

Savivaldybės lygio ekstremaliąją situaciją dėl audros padarinių paskelbusios Vilniaus rajono, Radviliškio, Joniškio, Akmenės rajono, Šiaulių ir Šakių rajonų savivaldybės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų