Ankstyvas šių metų pavasaris paskatino žmones dažniau rinktis vaisius ir daržoves. Šių produktų kiekio pardavimai, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo 12 proc.
„Šylant orams norisi lengvesnio maisto, suteikiančio daugiau energijos, o taip pat daugelis susirūpina savo kūno linijomis. Taigi ruošdamiesi artėjančiam šiltąjam sezonui į savo mitybą žmonės įtraukia daugiau vaisių bei daržovių. Be to, visi žinome, kad švieži vaisiai ir daržovės yra sveika – ne veltui Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja per dieną suvalgyti mažiausiai 400 g. šių produktų. Tiesa, geriausia juos valgyti šviežius, t.y. neapdorotus termiškai, nes taip gausite daugiausia naudingų medžiagų“, – kalba sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.
„Pokyčiams didelę įtaką turi ir besikeičiantys pirkėjų mitybos įpročiai. Pavyzdžiui, lyginant su pernai metais, šiemet pirkėjai daug dažniau rinkosi cukinijas, ridikėlius bei avokadus. Taip pat pastebime, kad dažniau rinkosi žaliąsias daržoves – brokolius, žiedinius kopūstus, įvairias salotas. Kai kurių šios kategorijos produktų pardavimai augo net du kartus“, – komentuoja „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis, patvirtindamas ir augusius pirmojo ketvirčio prekybos tinklo pardavimų duomenis.
Prekybos tinklo duomenimis, ženkliu augimu išsiskyrė kriaušių pardavimai – jų buvo parduota tris kartus daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Anot Andriaus Petraičio, tam įtakos turėjo geras pernai metų kriaušių derlius, leidęs išplėsti šių vaisių asortimentą parduotuvėse.
Augo ir tokios kategorijos kaip pomidorai, paprikos, baklažanai, braškės bei rauginta produkcija. Beveik dukart dažniai žmonės pirko persimonus ir granatus.
Pasak sveikos mitybos specialistės, vaisiai ir daržovės turi sudaryti didžiąją mūsų kasdienio maisto raciono dalį. Taip pat labai svarbu rinktis gerai išsilaikiusias daržoves ir vaisius, nes apgedusiuose, papuvusiuose ar supelijusiuose produktuose yra daugybė toksinų ir kancerogeninių medžiagų, kurios gali pakenkti mūsų sveikatai.
Naujausi komentarai