Quantcast

Du „Ignitis grupės“ saulės ir vėjo parkai elektros gamybą pradės jau netrukus

Valstybės valdomos energetikos grupės „Ignitis grupė“ vystomas saulės parkas Tauragėje ir vėjo parkas „Silezija 2“ Lenkijoje elektros gamybą gali pradėti dar šią vasarą, sako grupės finansų vadovas.

„Abu projektai šiuo metu baigiami įgyvendinti. Šiuo metu baigiame bandymų procedūras ir dirbame su Lietuvos ir Lenkijos elektros tinklų operatoriais, kad juos galutinai sujungtume ir, tikiuosi, kitą ketvirtį ar net šį ketvirtį pradėsime matyti abiejų projektų generuojamą elektros energiją“, – trečiadienį nuotolinėje konferencijoje investuotojams sakė Jonas Rimavičius.

Pernai rugpjūtį bendrovė pranešė Tauragės rajone šalia jau veikiančio vėjo parko pradėjusi saulės elektrinės statybas – tai pirmasis bendrovės hibridinis parkas.

Tuomet skelbta, kad 32 hektarų teritorijoje statomos saulės elektrinės galia bus 22 megavatai (MW), ji energija galės aprūpinti apie 13 tūkst. namų ūkių, o visas parkas kartu – 40 tūkst. namų ūkių.

2022 metų rugsėjį grupės įmonė „Ignitis renewables“ įsigijo vėjo jėgainių projektą Lenkijoje. Preliminari bendra investicijų suma į pirkinį kartu su statybos darbais sieks apie 240 mln. eurų. Tuomet skelbta, kad parko „Silezija 2“ galia sieks iki 137 MW ir planuojama, kad jis veikti pradės 2024 metų antrąjį pusmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Kad kainos didės, tai jau niekas neabejoja, bet kodėl kreivas aiškina, kad kainos mažės, tai niekam nesuprantama- kam toks melas, ar tam kad arklys valdžioje išliktų, turbūt taip, po rinkimų bus kaip visada- žmonėms su chūdina šluota per galvas.

Anonimas

Anonimas portretas
O tai reiškia kad elektros kaina Lietuvoje ženkliai pakils, nes čia LIETUVA.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių