Quantcast

G. Landsbergis: klausimai dėl M. Navickienės vyro veiklos šiuo metu atsakyti

  • Teksto dydis:

Klausimai, kilę dėl socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės sutuoktinio veiklos įmonėje „Foxpay“, šiuo metu yra atsakyti, teigia Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Kaip ir visada, klausimai visuomenei turi būti atsakyti. Kol kas, manau, kad visuomenės poreikis žinoti yra visiškai patenkintas“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė jis.

„Suprantu, kad tie asmenys, pats Mindaugas Navickas, turėjo progą paaiškinti, net pasitraukti iš valdybos, kitaip tariant, dėl atvejo, kuris buvo viešumoje, kai jis dar net nebuvo įmonėje, dabar iškilus istorijai jis nuo tos įmonės išvis atsitraukė. Šiame etape aš nelabai suprasčiau, ką būtų galima daugiau padaryti, kad visuomenė jaustųsi, jog klausimai yra atsakyti“, – sakė partijos lyderis.

Anot jo, dėl šalyje vykstančių trejų rinkimų „net nedidelis atsitikimas sulaukia didesnio dėmesio negu normaliai būtų“.

Praėjusią savaitę žiniasklaida skelbė, kad Lietuvos bankas atlieka „Foxpay“ patikrinimą aiškindamasis, ar elektroninių pinigų įstaigos licenciją turinti įmonė nepažeidžia teisės aktų, susijusių su pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencija.

Registrų centro duomenimis, „Foxpay“ tiesioginė savininkė yra Ieva Trinkūnaitė. Ji portalui teigė, kad patikrinimo informacija yra konfidenciali.

M. Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas buvo šios įmonės valdybos narys, tačiau į viešumą iškilus informacijai apie Lietuvos banko tyrimą, nutarė iš jos pasitraukti.

Jis teigė įmonėje „Foxpay“ ir žiniasklaidoje minėtame viešajame pirkime neturėjęs „jokios sprendimo galios“.

Kaip skelbė naujienų portalas „Delfi“, įtarimų sukėlė valstybinėms ir privačioms įmonėms siūlomų „Foxpay“ kainų neatitikimas.

Pasak M. Navicko, jis tik laikinai ėjo vadovaujamas pareigas, kol Lietuvos bankas svarstė ir vykdė naujo vadovo vertinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas`

zigmas` portretas
Štai taip , kaip tik bet kur prisiliečia konservatoriai ,o pagal prigimty sąjūdininkas tai komunistinės gaivalos puola visu frontu juk komunistuojantys elementai ir jų degradai niekaip negali atleisti Lietuvos sąjūdžiui už komunistinio rojaus sugriovimą. Taigi Širinskienė bus patenkinta nors ir nieko neras Navickienės kaltės bet bus atliktas komunistuojančios seimūnės darbas

joo

joo portretas
"skaidriausia" partija gina savus..Jei kitos partijos butu ministre,tai klyktu diena nakti...

M

M portretas
Ir tas išsižiojęs cia atsakė,tai visai ne jo kompetencija.Ar buvo,taip,kad konservatorius butų neteisus?jei,esi iš to klano tave išvartys,išsuks.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių