Pereiti į pagrindinį turinį

Skandalo įkarštyje G. Ratkevičius palieka „Contribee“: tai – didžiausia klaida mano gyvenime

2024-08-13 11:21

Prokuratūrai atliekant su sutelktinio finansavimo platforma „Contribee“ susijusį tyrimą, platformos klientų pinigų pasisavinimu įtariamas buvęs įmonės vadovas Gediminas Ratkevičius skelbia, kad nepriklausomai nuo tyrimo rezultatų ketina parduoti turimas „Contribee“ akcijas.

Gediminas Ratkevičius
Gediminas Ratkevičius / L. Balandžio/BNS, „Contribee“ nuotr.

„Rugpjūčio 21 d. vyksiančiame visuotiniame akcininkų susirinkime viešai prašysiu leidimo parduoti savo turimas akcijas. Esu užtikrintas, kad likę ir nauji akcininkai ypatingai atsakingai pažiūrės į šią mano pamoką bei saugos įmonės reputaciją ateityje“, – „Contribee“ naudotojams antradienį išplatintame laiške skelbia G. Ratkevičius.

„Suprantu, jog net ir nesulaukus galutinio sprendimo, reputacinė žala įmonei jau yra padaryta. Tai yra didžiausia mano padaryta klaida gyvenime, dėl kurios neturiu kito pasirinkimo, kaip tik pilnai pasitraukti iš kelis metus kurto „Contribee“ projekto, kadangi suprantu, jog tai vienintelis kelias, kuris gali išsaugoti patį projektą“, – tikino buvęs bendrovės vadovas.

Iš įmonės direktoriaus vadovo pareigų atstatydintas G. Ratkevičius taip pat priduria dėl bendrovėje susidariusios situacijos prisiimantis „visą atsakomybę“. Jo teigimu, dabartinis įmonės vadovas Adrijus Jakučionis nėra niekaip susijęs su mestais kaltinimais, nes jo turima informacija buvo tokia pati kaip ir likusių akcininkų.

„Kalbant apie paskolos sudėtį ir teisėtumą – tikiu, kad teisėtos institucijos turi surinkusios daugiausiai informacijos ir jų verdiktas, bet kokiu atveju, bus galutinis“, – referuodamas į prokuratūros atliekamo tyrimo rezultatus sakė G. Ratkevičius.

„Labiausiai noriu asmeniškai ir nuoširdžiai atsiprašyti visų kūrėjų, kurie pasitikėjo Contribee platforma, pradėjo čia savo kelią arba perėjo iš „Patreon“ platformos ir šiuo metu patiria nepatogumus bei finansinius nuostolius“, – pridūrė jis.

Prokuratūrai vykdant su sutelktinio finansavimo platforma „Contribee“ susijusį tyrimą, pirmadienį tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas paskelbė, kad buvęs bendrovės direktorius Gediminas Ratkevičius iš platforma besinaudojančios nevyriausybinės organizacijos „Blue/Yellow“ sąskaitos pasisavino daugiau nei 130 tūkst. eurų.

Kaip nurodė pati organizacija, tam tikros sumos trūkumas sąskaitoje metų pradžioje pastebėtas buvo, tačiau, pasikreipus į „Contribee“, lėšos buvo sugrąžintos, tad organizacija nuostolių nepatyrė.

Kaip skelbė naujienų portalas „Delfi“, įmonės direktorius Adrijus Jakučionis platforma besinaudojančius kūrėjus laišku informavimo apie buvusio vadovo Gedimino Ratkevičiaus atleidimo aplinkybes. Teigta, kad vienas „Contribee“ akcininkų buvo atleistas iš pareigų, nes su įmone sudarė paskolos sutartį.

A. Jakučionio teigimu, praeityje „Contribee“ taip pat laiku neteikė finansinių deklaracijų. Kaip portalui nurodė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), mokestinė bendrovės nepriemoka siekia 73 tūkst. eurų. Šių metų birželio pabaigoje įmonė buvo skolinga „Sodrai“ 3,2 tūkst. eurų, o rugpjūčio 8 dieną skola tesiekė 6 eurus.

Finansines ataskaitas Registrų centrui „Contribee“ paskutinį kartą teikė už 2021 metus, tuomet įmonės nuostoliai siekė daugiau nei 51 tūkst. eurų, pajamos sudarė 26,9 tūkst. eurų.

Anot portalo, „Contribee“ turi 13 akcininkų: 31,5 proc. priklauso A. Jakučioniui, 30,34 proc. – G. Ratkevičiui, 16 proc. – Mantui Michalauskui, įkūrusiems įmonę 2020 metais. Dar 10,5 proc. bendrovės akcijų turi „Antrasis koinvestavimo fondas“, likusias – smulkesni investuotojai.

Lietuvos kūrėjai į „Contribee“ vis labiau ėmė pereiti 2022 metais, kai prasidėjus karui Ukrainoje jos konkurentė amerikietiška platforma „Patreon“ neleido Ukrainos kariams pervesti paramos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų